Persoonlijk Corné Machielsen

Toegevoegd op: 15-04-2012

Waarom in de politiek! Dit is een vraag die me verschillende keren is gesteld. Het klinkt misschien gek, maar het is ook gewoon leuk en interessant. Niet altijd natuurlijk, je moet regelmatig keuzes maken die zeker niet voor iedereen te begrijpen zijn, maar vaak wel noodzakelijk.
 
Ik ben Corné Machielsen, 40 jaar, woonachtig te Gilze en getrouwd met Yvonne. Wij hebben 2 kinderen, Yara en Cis. Ik ben werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta als Adviseur water- en emissiebeheer en reeds 4 jaar lid van de commissie ruimte namens Kern ’75. Bij het waterschap ben ik het eerste aanspreekpunt voor enkele gemeenten op gebied van ruimtelijke ordening, riolering en waterbeheer in zowel het stedelijk als het landelijke gebied. Verder heb ik medio 2011 de bestuurskundige studie, bestuur, beleid en management succesvol afgerond. Deze studie komt me zeker van pas bij de werkzaamheden voor de raad. Maar op de eerste plaats ben ik een betrokken inwoner van Gilze. Voor Kern ’75 zal ik me voornamelijk inzetten op de gebieden ruimtelijke ordening en de agrarische sector.
Zoals bij velen wel bekend is heb ik het stokje overgenomen van Huub Quirijnen. Huub heeft een stapje terug gedaan. Dit geeft mij de mogelijkheid om naast de commissie ruimte ook het raadswerk te gaan doen. Persoonlijk vind ik het erg leuk om Huub op te volgen, omdat hij mij ruim 4 jaar geleden heeft gevraagd om actief te worden in de politiek. Als commissielid voor de commissie ruimte ben ik de afgelopen jaren helemaal ingewerkt en regelmatig woordvoerder namens Kern ’75. In de politiek ben ik dus geen onbekende. Naast de activiteiten bij Kern ’75 ben ik betrokken bij de carnaval in Gilze en ben trainer/leider bij VV Gilze. Mijn andere hobby’s zijn mountainbiken en hardlopen. Verder zul je mij bij vele plaatselijke activiteiten in (voornamelijk) Gilze tegen komen.