Persoonlijk Ruud van Iersel

Toegevoegd op: 15-01-2013

Om je in te zetten voor een politieke partij heb ik eens het woord Politiek nader bekeken: Van Dale schrijft: po·li·tiek (de; v) - alles wat met het besturen van een land, provincie, gemeente enz. te maken heeft. Verkorte versie van Wikipedia: Politiek is de (per definitie onvolmaakte) wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen - meestal op basis van onderhandelingen - op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. 
 
Na het lezen van de betekenis van het woord politiek, heb ik eens in “de spiegel” gekeken. Mijn start op onze planeet begint in 1970. Ik zie het levenslicht ergens ten oosten van onze Gemeente. In 1974 besluiten mijn vader en moeder zicht te vestigen in Rijen.  In de opvolgende jaren maak ik onder andere gebruik van diverse voorzieningen van de gemeente Gilze & Rijen: de basisschool, voortgezet onderwijs, sportvelden, sporthallen, zwembad, winkelcentrum, horeca, openbaar vervoer, natuur (bossen) en wegen. Ik kan wel stellen dat, ondanks dat Rijen een dorp is, er aan niks ontbrak. Gaande weg de jaren ben ik actief geweest bij diverse verenigingen en heb me daar met veel plezier voor ingezet. Dit gaat van sport naar carnaval, van cultuur naar muziek. Bij al deze verenigingen maken mensen het verschil. Met een gezonde inzet en een goede dosis energie heb ik door samenwerking veel plezier gehad en dingen mogen realiseren.
 
Kijkend naar nu en naar voren……wat zou het mooi zijn als we onze voorzieningen kunnen behouden en plannen maken voor de toekomst. Tijden veranderen en er zullen altijd veranderingen plaatsvinden, maar in mijn ogen blijft één ding altijd het zelfde: met energie en betrokkenheid maakt de mens altijd het verschil…..in goede en mindere tijden.
 
Met bovenstaande zelfreflectie was de stap klein om actief deel te nemen aan onze gemeente Politiek. Bij Kern’75 heb ik al veel mensen mogen ontmoeten die passie, energie, visie, eigenwijsheid en betrokkenheid uitstralen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om met die mensen het debat aan te gaan hoe we onze gemeente gezamenlijk willen besturen.
Om met een beeldspraak af te sluiten: Veel ingrediënten zijn aanwezig……toch is het niet verkeerd om nog meer ingrediënten toe te voegen. Ik heb me alvast toegevoegd.