Beste Ingrid

Toegevoegd op: 08-11-2013

Leuk om te lezen dat je ook zo hebt genoten van de jaarmarkt. Het was inderdaad een schitterende dag, daar heb je helemaal gelijk in. Ook leuk om te lezen dat je zo blij bent met onze mooie sticker van Kern ’75. Ik begrijp dat je het ontwerp van de kern Rijen in handen hebt gekregen. Als je interesse hebt wil ik je graag verblijden met de stickers voor Gilze, Molenschot en Hulten. Iedere kern heeft een eigen ontwerp gekregen met daarop een afbeelding van een toonaangevend object in die kern. Want onze inwoners zijn trots op waar ze wonen. Alle stickers zijn voorzien van de tekst mijn dorp of mèn durp.
 
Uit jouw stukje maak ik op dat je er al weer een tijdje uit bent. Al bij de vorige verkiezingen, nu bijna 4 jaar geleden, is Kern ‘75 een nieuwe weg ingeslagen. We hadden uit alle 4 de kernen kandidaten op de kieslijst en ook voor alle 4 de kernen iets in ons programma. De meeste onderwerpen uit ons programma zijn echter van toepassing voor alle inwoners van onze gemeente. Bijvoorbeeld zorg, veiligheid, jeugd etc. Van een Gilse partij is dus al vier jaar geen sprake meer, de sterke band blijft natuurlijk. Is het je trouwens ook opgevallen dat Kern ‘75 zich de afgelopen 4 jaar heeft ingespannen voor Hulten en Molenschot?
 
Jouw gedachte dat Kern ‘75 denkt dat Rijen van hen is klopt niet, jij denkt toch ook niet echt dat Rijen het exclusieve domein van Gemeentebelang is? De naam Gemeentebelang doet immers vermoeden dat ook jullie je inspannen voor de hele gemeente. Je schreef dat Kern ’75 Rijen heeft verwaarloosd maar wat komt Rijen tekort? De afgelopen jaren is er duurzaam geïnvesteerd in wegen, pleinen, groen, scholen, sportpark, een zorgcentrum en woningbouw in Rijen. Gelukkig investeerde de gemeente ook in de andere kernen. Alleen het huidige plan Wilhelminaplein Oost blijkt niet haalbaar, evenals het centrumplan Gilze overigens. Maar beste Ingrid; maakt het uit waar je investeert? Je moet als gemeente toch investeren daar waar het nodig is? Ook jij hebt toch vroeger als wethouder wel eens buiten Rijen geïnvesteerd?
 
Leuk ook om te lezen dat je zo benieuwd bent naar het verkiezingsprogramma en de campagne van Kern ‘75. Je hoeft niet lang te wachten want als jij dit stukje leest hebben wij het verkiezingsprogramma al vastgesteld. Dat doen we overigens op 12 november in de Boodschap in Rijen. Dan kunnen we na afloop gelijk even informeren hoe het zit met de fusie tussen de culturele centra van Gilze en Rijen. Wat een geweldig voornemen vindt je niet? De programmering zal nog beter worden door deze samenwerking, zie je de parallel?
 
Mocht je nog meer vragen hebben dan lijkt het me leuk om eens in debat te gaan, iets wat Gemeentebelang in de gemeenteraad vaak uit de weg gaat. We hebben de komende tijd voldoende mogelijkheden, te beginnen met het politiek café op de ijsbaan van Juin. Dat is dan ook lekker dicht bij huis. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen hekel aan een stukje schrijven maar een debat is toch hoe het hoort in de politiek. Als dat niet lukt of niet goed uitpakt, dan kun je altijd nog een stukje schrijven.
 
Als je tenslotte toch alleen de sticker van Rijen wil bijbestellen dan begrijp ik het ook.
 
Met vriendelijke groet,
 
Freek van Baardwijk, raadslid Kern ‘75 uit Rijen