Persoonlijk Karin Ytsma

Toegevoegd op: 11-01-2014

Ik ben Karin Ytsma, 37 jaar en geboren en getogen in Rijen.  Ben getrouwd met Martijn Ballemans en heb een zoon van 4 jaar oud: Willem. Inmiddels ben ik zo’n 13 jaar werkzaam in het Bestuursdienstonderwijs, zoals dat met een mooi woord heet. Wat neerkomt op het geven van onderwijsadviezen, training en coaching aan het openbaar bestuur en dan met name gemeenten, waterschappen en provincies.
 
Voorafgaand aan mijn move naar openbaar bestuur en onderwijs ben ik werkzaam geweest in de makelaardij. Een heel ander vakgebied, maar nog steeds toepasbaar: vraag en aanbod bij elkaar brengen.
 
Op dit moment ben ik ook voorzitter van Stichting Rijens Hart. Deze stichting heeft als doel zoveel mogelijk inwoners binnen de kern Rijen op te leiden als reanimator of gebruiker AED.
Tevens heb ik me de afgelopen jaren actief ingezet voor Team Op den Alpe Rijen en zal dat in de toekomst ook blijven doen. Deze stichting ondersteunt lokale, persoonlijke initiatieven die het leven met of na kanker verbeteren of de behandeling ervan een klein beetje draaglijker maken. Dit doen ze door lokale activiteiten te organiseren. Ik hou ook van een rondje fietsen op mijn racefiets, lezen, koken, gezelligheid!
 
Tijdens de raadsperiode van 2006-2010 ben ik voor Locaal Belang, commissielid Samenleving geweest en is mijn interesse voor de lokale politiek gegroeid. Locaal Belang hield op te bestaan, ik ben moeder geworden, een eigen onderneming gestart en vind het tijd om nu weer wat te gaan doen. Ik kan me helemaal vinden in Kern ’75: actief binnen alle kernen van onze Gemeente, behoud van eigenheid van de kernen, open en transparant en bovenal een actieve, eerlijke club mensen!
 
Mijn Kernwaarden voor de komende raadsperiode zijn luisteren naar de burger, vragen stellen, behoeften achterhalen, openstaan voor elkaars kwaliteiten, open communiceren, kritisch zijn naar elkaar en verbinden!