Persoonlijk Freek van Baardwijk

Toegevoegd op: 05-02-2014
De Gilze Rijenaar bestaat!

Ik ben Freek van Baardwijk, 43 jaar, getrouwd en de trotse vader van 2 tienermeiden. Ik ben geboren en getogen “op de Rijen”. Mijn vader was een Rijenaar die lang geleden de stoute schoenen aantrok en ging dansen in Gilze waar hij mijn moeder ontmoette. Mijn moeder is een dochter van Gerrit Diepstraten, de oud conciërge van de LTS in Gilze en gemeenteraadslid destijds voor de Werknemerspartij. Deze partij is later samengegaan met de Lijst van Gool en sindsdien bekend als mijn partij: Kern’75.
Ik werk al 20 jaar met plezier in Gilze bij een bedrijf dat gereedschappen produceert en importeert voor de bouw in België en Nederland. In mijn functie ben ik eindverantwoordelijk voor zowel inkoop, verkoop, marketing en service van genoemde producten. Ik rijd bijna elke dag van Rijen naar Gilze en terug, heen via Hulten en terug vaak via Molenschot.  Zo zie ik elke week alle kernen van onze gemeente, iets wat ieder raadslid een keer per maand zou moeten doen.
Voordat ik bij Kern ‘75 kwam was ik fractievoorzitter van Locaal Belang waar oude rotten mij de politiek leerden. Toen Locaal Belang ophield te bestaan heb ik mij aangesloten bij Kern’75 met als doel om van Kern’75 de lokale partij te maken van en voor alle kernen van onze gemeente. Ik ben dan ook bijzonder trots op onze kieslijst met 50 kandidaten uit alle kernen, van jong tot oud, man en vrouw. Het is belangrijk dat je kandidaten en ideeën hebt uit alle kernen, de gemeenteraad neemt immers besluiten over alle dorpen en je kunt niet voor slechts 25% meedoen. Raadslid ben je voor 100%!
Mijn ambities liggen bij het raadswerk. Vanuit het midden van de samenleving samen met Kern’75 goede plannen maken voor Gilze én Rijen. Door mijn wonen en werken in de gemeente voel ik mij een echte Gilze-Rijenaar.