Persoonlijk Frank Sarton

Toegevoegd op: 17-11-2015
In het pelotonnetje van Kern’75
 
In de serie "Kern '75 Persoonlijk" kunt u telkens verder kennis maken met één van de raads- of commissieleden van Kern '75. Zij geven elk wat meer inzicht in de keuzes die gemaakt moeten worden in onderwerpen die hen na aan het hart gaan of geven een inkijkje in de drijfveren uit hun persoonlijke leven. Deze keer is aan het "woord" Kern '75 commissielid Frank Sarton.

 
Al jaren lid van Kern '75 maar alleen als sponsor en heel soms als toehoorder. En toen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld als commissielid. Wel een beetje benieuwd wat er op me af zou komen….nou een heleboel!
 
Ik ben Frank Sarton, 41 jaar en met een korte tussenpauze al vanaf mijn 5e jaar woonachtig in Gilze. Ben getrouwd met Annet en vader van Anna en Rick. In het dagelijks leven ben ik financial controller bij Stichting Nieuwe Veste. Deze organisatie zorgt voor de bibliotheken en het centrum voor de kunsten in de gemeente Breda.
 
Mijn grote hobby is wielrennen. Het liefst bergop maar ik mag ook graag een ploegentijdrit rijden of het bos in op de mountainbike. Gelukkig vindt de rest van het gezin fietsen ook leuk en dus gaan we in de zomer meestal op fietsvakantie.
 
Bestuurlijk ben ik in Gilze jaren actief geweest als penningmeester bij De Schakel en had in die functie natuurlijk al veel met de gemeente te maken. De oplevering van de nieuwbouw en en nieuwe studie was een mooi moment om het stokje over te dragen maar na een paar jaar trok een nieuwe uitdaging toch wel weer. Maar wel graag een uitdaging die iets toevoegt aan de maatschappij. En waar kan dat meer dan in de lokale politiek?
 
Mijn werkervaring en de kennis als bestuurslid wil ik daarom graag gebruiken om Kern '75 te ondersteunen. Inmiddels ben ik ruim een jaar actief en mede dankzij de prettige samenwerking met de andere commissie- en raadsleden, ben ik inmiddels aardig ingewerkt. En al die zaken die aan de orde komen? Nou die gaan gewoon over u en mij en ook nog eens in onze eigen gemeente.