Hobby van Ruud van Iersel

Toegevoegd op: 12-03-2016
In deze nieuwe serie "Kern '75 Persoonlijk" geven we een kijkje in het persoonlijke leven van een Kern ’75 raads- of commissielid. Wat schuilt er achter hun politieke leven. Deze keer is aan het "woord" Kern '75 raadslid Ruud van Iersel.
 
Als Raadslid van Kern 75 heb ik verschillende hobby’s maar de muziek staat hoog genoteerd. Mijn muzikale start begon zo 25 jaar geleden als we met de  Carnavalsvereniging “De Wringers” ook een blaaskapel wilde starten. Zo gezegd zo gedaan en enkele leden kozen een instrument en ik koos voor een tenorsaxofoon. Ik kan wel stellen dat ik meteen “verslaafd” ben geraakt aan dit instrument. Na “De Wringers” kapel ben ik gaan spelen bij een ander kapel genaamd “Maximaal”. Met “Maximaal” hebben we vele evenementen en kroegen bezocht. Ook heb ik in deze periode nog gespeeld bij een bigband in Oosterhout. Tijdens deze muzikale reis ben ik samen met Cris Verhoek en Arie Oprins “De Smarties” gestart om naast “Maximaal” ook in een band op te richten met uitsluitend Nederlandstalige muziek met een grote dosis humor erbij. Vanwege het feit dat Arie Oprins in het buitenland ging werken stopte “De Smarties” en zijn we doorgestart met “De Bounties” in het begin hebben we  alleen Nederlandstalig gespeeld, maar de laatste jaren spelen we allround muziek. De passie van de tenorsaxofoon is wat mij betreft het geluid. De tenorsaxofoon kan zowel zwoel klinken maar kan ook flink scheuren. Naast alle moderne muziek luister ik ook graag naar saxofonisten als John Coltrane, Dexter Gordon, Ben Webster en Charlie Parker. De passie zit er nog steeds in, want een dag niet gespeeld op mijn tenorsaxofoon voelt vreemd aan.
 
Voor meer informatie over Kern ’75 kijk op www.kern75.nl of volg ons op Facebook of Twitter.