Kern ’75 actueel: Veiligheidsdag in Gilze en Rijen

30 mei 2024

Op zaterdag 25 mei was er op het Burg. Sweensplein in Rijen een grote veiligheidsdag georganiseerd waarbij verschillende instanties zich presenteerde zoals; Brandweer Rijen, Brandweer Vliegbasis Gilze-Rijen, Politie Gilze en Rijen, Boa’s gemeente Gilze en Rijen, Veilig Verkeer afd. Gilze en Rijen, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee, ProRail, Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord, Verkeersregelaars Groep, Stichting Rijens Hart, Bergingsbedrijf Van Eijck Hulten, Rijkswaterstaat, ANWB.

De doelstelling was dat alle disciplines zich konden laten zien aan onze inwoners en dat je in gesprek kon gaan met al deze dienstverleners. Wat opviel is dat alle aanwezige gedreven en enthousiast zijn om 24 uur per dag hulp te verlenen indien dit is gewenst. Wat zeker ook belangrijk is dat de bezoekers worden geïnspireerd om bij één van deze instanties te gaan werken of vrijwillig aan te sluiten zodat de bezetting van al deze diensten op pijl blijven.

Ondertekening Brandweer Defensie en Rijen convenant
Er werd deze zaterdag ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de burgemeester, de veiligheidsregio en Defensie. In dit convenant staan afspraken over de ondersteuning van de brandweer van vliegbasis Gilze Rijen. In de toekomst wordt de overweg bij het treinstation in Rijen verwijderd en komt er een onderdoorgang die niet toegankelijk is voor brandweervoertuigen.

Als er in dat gebied een melding komt, dan zal de brandweer Defensie, indien noodzakelijk, ook uitrukken. Zij kunnen dan alvast beginnen met de hulpverlening totdat de brandweer Rijen is gearriveerd. Het is een goede oplossing om ervoor te zorgen dat de aanrijtijd in Rijen Zuid goed is geborgd.

Wil je hierover of over andere zaken die in onze dorpen spelen, meld dit dan via info@kern75.nl of via onze fractieleden

Terug naar archief overzicht