Column

Pan spaghetti

9 maart 2018

Ik geef toe, toen ik vier jaar geleden wethouder werd hield ik mijn hart vast. In januari 2015 zouden gemeenten verantwoordelijk worden voor de jeugdzorg. En waarom? Den Haag was van mening dat gemeenten het veel beter zouden kunnen regelen dan het Rijk, de Provincie of zorgverzekeraar. Gemeenten kennen hun inwoners immers het beste en […]

> Lees meer

​Referendum

25 juni 2016

​Ja, ik ben we wel even klaar mee. Een grote referendum moeheid heeft me in bedwang. Ja, wat wil je na een nachtje opblijven om de uitslag van het #Brexit referendum te volgen. En de uitslag geeft me een flinke kater: 52% van de Britten wil dat het Verenigd Koninkrijk (UK) vertrekt uit de Europese Unie. Vermoedelijk hebben veel bankiers, politici, ondernemers en inwoners van de UK, 24 uur later, ook een kater. Vierentwintig uur waarin het klokwerk waarin de UK een klein radartje is de wereld duidelijk maakt dat zo´n beslissing niet zonder consequenties is.

> Lees meer

 

Dé lokalo bestaat niet

30 april 2014

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen was er veel belangstelling voor de lokale politiek en onvermijdelijk de lokale partijen. Elk zichzelf respecterende kwaliteitskrant had daarbij één of ander onderzoek of opiniepeiling. De lokalen zouden winnen. Hebben de lokalen gewonnen. En hoe zetten de lokale partijen dat om in wethouders. Het hoogtepunt was dat het NOS Journaal de gemeente Gilze en Rijen als hét voorbeeld had uitgekozen van de dominantie van de lokale partijen. 2 lokale partijen de grootste, 13 van de 21 raadszetels en 3 van de 4 wethouders. Het leverde mij 3 seconden van nationale bekendheid op.
 

> Lees meer

 

Tortelduifjes!

26 februari 2014

Afgelopen maandag las ik een artikel op AD.nl. De 'knulligste' posters en 'domste' verkiezingsfilmpjes. Daarin laat onder meer Kay van der Linden zijn licht schijnen over de campagnes van de gemeenteraadsverkiezingen. Jawel, dat is de Nederlandse spindoctor die het harde vak van campagneleider heeft geleerd in de Verenigde Staten. In Nederland maakte hij ´furore´ met verkiezingscampagnes van Leefbaar Nederland en de campagne van Rita Verdonk. Die overigens allemaal mislukte. Deze ´deskundige´ die een professioneel adviesburo heeft geeft commentaar op campagnes van goedbedoelde vrijwilligers van een lokale afdeling van partij X te Y.

> Lees meer

 

#Totweetornottotweet

27 januari 2014

Een avond thuis. Even achter je PC snel je e-mails doorlezen. Op de achtergrond je favoriete muziek via YouTube. Heb je informatie nodig dan blijft de 21 delige Winkler Prins in de boekenkast. Eén of twee zoekwoorden en via WikiPedia krijg je alle informatie die je zoekt. Mijn eega doet het nog comfortabeler, namelijk met de tablet op schoot voor de televisie en tegelijkertijd op haar Facebook. Weer op de hoogte van alle nieuws uit haar vriendenkring. En een bestelling 
 

> Lees meer