Start voorbereiding groene en duurzame woonwijk Rijen

16 december 2019

De Gemeente Gilze & Rijen is bezig met de voorbereidingen om vanaf eind 2021 een nieuwe woonwijk in Rijen te ontwikkelen. De wijk ‘Tussen de Leijen’ komt in een gebied van 19 hectare tussen de Hannie Schaftlaan, Zwarte Dijk en de Mosstraat aan de oostkant van Rijen. Kern ’75 ondersteunt dit plan om te gaan voor kwaliteit met ruim 370 duurzame woningen.

De opzet van de nieuwe woonwijk zal bestaan uit zowel sociale huurwoningen als vrijstaande woningen. Tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw zal er een parkzone worden gecreëerd. Deze plannen zijn in oktober 2019 aan de direct omwonenden voorgelegd.

Als Kern ’75 zijn we groot voorstander van het op korte termijn doorpakken met nieuwe woningbouw in onze kernen Rijen, Gilze, Molenschot en Hulten. Daarnaast blijft het belangrijk dat we voor de lange termijn plannen blijven maken voor de woningbouw in onze Gemeente Gilze & Rijen.

Terug naar Nieuws overzicht