Kern ’75 gaat voor duurzame sporthal Achter de Tuintjes

22 oktober 2020

In de afgelopen commissievergadering stond ook de variantkeuze voor Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze op de agenda. Het gaat hier om gedeeltelijke nieuwbouw en renovatie van de bestaande sporthal. Het college van burgemeester en wethouders kwamen met het voorstel om voor de meest duurzame variant te gaan waarbij in de toekomst een “0 op de meter” sporthal tot de mogelijkheden behoort. Kern ’75 staat volledig achter deze keuze en dat past ook bij de doelstellingen van de gemeente.

Maar we hebben ook een zorg. Gebleken is dat er in Gilze weinig of eigenlijk geen ruimte is voor verenigingen om extra uren te krijgen om hun sportactiviteit uit te kunnen voeren. Tafeltennisvereniging de Batswingers heeft ons hier inzicht in gegeven. Kern ’75 is van mening dat we nu een kans hebben om een sportvoorziening weg te zetten die ook in de toekomst kan voldoen. Niet alleen voor de Batswingers, maar voor de binnensport in het algemeen. Immers weten we ook dat de kern Gilze groter wordt met de woningbouwprojecten die op stapel staan en hiermee logischerwijs ook de behoefte voor extra ruimte voor binnensport.

Kern ’75 zal ervoor pleiten dat we nu de kans hebben om de binnensport een accommodatie te geven die past bij de ambities van verenigingen en de toekomst van sportend Gilze.

Terug naar Nieuws overzicht