Nieuwe sporthal Gilze wordt duurzame, toekomstbestendige accomodatie

17 december 2020

Kern ’75 is verheugd dat de grondige verbouwing van sporthal Achter de Tuintjes in Gilze weer in een volgende fase terecht is gekomen. op en eerste schetsontwerp is te zien dat het pand en de directe omgeving een groene uitstraling krijgen. Dat is te zien op de eerste schetsen van Grosveld Bekkers Van der Velde Architecten. Dit bureau krijgt de opdracht om samen met omwonenden, gebruikers en gemeente te komen tot een definitief ontwerp voor de nieuwe sporthal in Gilze. Een duurzaam gebouw, dat moet het worden: Op het dak is ruimte om zonnepanelen te plaatsen, zorgt het glas voor veel zonlicht in het gebouw en draagt het groene gebied voor de sporthal straks bij aan de biodiversiteit in Gilze. Ook moet dit gebied er voor zorgen dat regenwater op een natuurlijke manier wordt opgenomen door de bodem.

De bestaande laagbouw en horecagelegenheid bij de sporthal verdwijnen en maken plaats voor een nieuw gebouw waarin glas zorgt voor veel natuurlijk licht binnen. De oude parkeerplaats maakt plaats voor een groen terrein met parkeerruimte voor fietsen en auto’s. Ook in de nieuwe situatie moet dit terrein ruimte bieden aan de jaarlijkse kermisactiviteiten. De eigenlijke sporthal blijft behouden en wordt volledig gerenoveerd. “De schetsen geven aan dat ook in de nieuwe sporthal alle verenigingen een thuis vinden. Dat geldt ook voor de tafeltennisvereniging, die we in de toekomst meer ruimte kunnen bieden. Een nadrukkelijke wens die in de afgelopen periode naar voren kwam. Na de feestdagen gaan we de schetsen presenteren aan de gebruikers en de omwonenden. Daarbij nodigen we hen uit om samen met ons mee te denken in de uitwerking van de schetsen naar een definitief ontwerp. Ik ben zeer benieuwd naar hun reacties”, licht wethouder Aletta van der Veen toe. Het is de bedoeling dat de renovatie en nieuwbouw medio 2021 start. De bouw gebeurt in fasen, omdat met de verenigingen is afgesproken dat de sporthal tijdens de renovatie en nieuwbouw in gebruik blijft.

(bron: gemeente Gilze en Rijen)

Terug naar Nieuws overzicht