Nieuw commissielid: Alex de Jong

3 maart 2021

Het plezier in het alledaagse leven zit in kleine dingen zoals ook in ‘de waardering die wij hebben’ voor onze leefomgeving. Een aantrekkelijke, gezonde en sociaal functionele leefomgeving draagt bij aan een positieve instelling en een sterker bewustzijn van ons collectivisme. Als nieuw commissielid ruimte voor Kern’75 wil ik een positieve bijdrage leveren aan het versterken en verbeteren van de leefomgeving in onze prachtige gemeente Gilze-Rijen.

 

Ik ben Alex De Jong, Gilzenaar en werkzaam als stedenbouwkundige bij KCAP Architects&Planners, een internationaal ontwerpburo voor stedenbouw, landschap en architectuur. Ik ben dagelijks actief als projectleider binnen het domein van onze leefomgeving waar ik een brede scope aan projecten bedien. Zo werk ik aan nieuwbouwplannen, landschapsinrichting, waterfronten en transformeer ik in onbruik geraakte ruimtes binnen bestaande stad of dorp. Denk als voorbeeld aan het centrumplan Gilze; een nieuwe bestemming voor een in onbruik geraakt industrieel terrein. Samen met o.a. bestuurders, bewoners, ontwikkelaars werk ik samen aan ruimtelijke plannen en programmatische studies die een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Waar ik bijzonder trots op ben is het plan Nieuw Valkenburg; de transformatie van het voormalige vliegveld Valkenburg naar een inclusief, groen woon- werkmilieu met ruimte voor ca. 5500 woningen. Wie weet komt het in Gilze-Rijen ooit nog eens zover en mogen we een nieuw, inclusief en landschappelijk woon/werkgebied dat Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten letterlijk met elkaar verbindt uitwerken.

 

Buiten mijn ontwerpwerk om ben ik vader, vriend en speelmaatje van zoon Lucas (7) en van mijn bonus kind Liva (7) die ik heb leren kennen sinds ik mijn liefde en vriendin Ida ben tegengekomen bij het schoolplein. Ik hou van het Bourgondische leven: lekker koken, eten, een drankje en met vrienden en familie samen zijn. Verder in mijn vrije tijd wandel ik graag, sleutel aan mijn oldtimer motor, support ik NAC en kom ik zo nu en dan bij de fitness.

 

Hoe ben ik bij Kern ’75 gekomen: regelmatig heb ik als #betrokken inwoner van Gilze mijn visie op bepaalde plannen bespreekbaar kunnen maken binnen Kern ’75. Deze prettige en positieve manier van omgaan met elkaar heb ik als zeer fijn ervaren. Samen met Kern’75 wil gaan voor een mooi, leefbaar en begeerde gemeente met in het bijzonder Gilze; ons dorp als een heerlijke plek om te wonen, werken en verblijven!

 

Mocht u interesse hebben en zich #betrokken voelen om eens mee te denken met Kern ’75, en in het bijzonder dames, dan kunt u dit melden via info@kern75.nl  of spreekt u één van de fractieleden aan van Kern ’75.

Terug naar Nieuws overzicht