Kieslijst 2018

22 november 2017

Kern’75 heeft in haar algemene ledenvergadering gisteravond, dinsdag 21 november 2017, het verkiezingsprogramma en de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018) vastgesteld.


Het partijprogramma is mede tot stand gekomen door Kern’75 markten die georganiseerd zijn in voorjaar 2017 in alle vier kernen van de gemeente Gilze en Rijen. Daar konden inwoners en belangenverenigingen punten aandragen mede aan de hand van prikkelende stellingen. In oktober 2017 konden leden dit concept programma verder aanvullen en wijzigen. Het partijprogramma is gisterenavond definitief vastgesteld.

Het partijprogramma heeft ambities als bouwende en bedrijvige gemeente met plannen voor woningbouw in alle vier kernen, de centrumplannen, spoorzone, onderwijshuisvesting en ontwikkeling bedrijventerreinen. Maar het programma is in balans met een groene en duurzame gemeente waarin we investeren in kwaliteitsgroen en duurzame maatregelen. Kern’75 wil een bruisende en sportieve gemeente blijven voor jong en oud. In het sociale domein wil Kern’75 dat de gemeente het vangnet is voor degenen die het echt nodig hebben waarin we praktisch maatwerk willen geven (geen situatie is gelijk) waarin de inwoner centraal staat. Dat alles willen we bereiken in een financieel solide gemeente met lage gemeentelijke lasten. Voor de ambtelijke samenwerking in ABG willen we komende periode een centrale huisvesting nastreven.

De leden hebben gisterenavond met grote meerderheid Aletta van der Veen (Molenschot) gekozen als lijsttrekker voor Kern’75. Zij is tevens beschikbaar als kandidaat wethouder voor Kern75. Aletta van der Veen is vanaf 2006 actief en betrokken bij Kern’75. Eerst vier jaar als commissielid Samenleving. Van 2010-2014 was ze gemeenteraadslid. En vanaf 2014 is ze wethouder Jeugd en jongeren, Onderwijs, Jeugdzorg, Volksgezondheid, Sport, Wijk- en buurtbeheer, Beheer openbare buitenruimte en Natuur en  landschap.

Op plaats 2 staat Corné Machielsen woonachtig in Gilze. Hij is sinds 2012 raadslid van Kern´75 en was daarvoor al lid van de commissie Ruimte. Hij is deskundige op het gebied van ruimtelijke ordening, water en milieu. Op plaats 3 van de kieslijst staat  Ruud van Iersel woonachtig te Rijen. Hij is sinds 2014 raadslid en deed ervaring op in diverse commissies. Zowel Ruud als Corne zijn al vele jaren maatschappelijk actief. Ze hebben aangegeven graag door te willen gaan als raadslid en zullen de kartrekkers voor Kern’75 worden in hun woonplaats.

Op plaats 4 en 5 van de kieslijst staan Jeroen van Gils en Wim Broeders.  Jeroen is woonachtig in Gilze en zeer actief  in het verenigingsleven. Wim is nu commissielid Samenleving bij Kern’75 en bestuurlijk actief waaronder de laatste 10 jaar als bestuurslid en voorzitter van VV  Rijen.

Op plaats 6 staat Pieter van Laarhoven uit Molenschot die zeer actief is in zijn woonplaats waaronder als initiatiefnemer  en voorzitter van MFA de Molenwiek.

Tot slot maken Martijn Bink (Rijen), Huub Quirijnen (Gilze), Walter de Vet (Gilze) en Karin Ytsma (Rijen) de top 10 vol.  De complete kieslijst van Kern’75 zal evenals voorgaande jaren weer bestaan uit 50 personen uit alle vier de kerkdorpen.

Kern’75 is trots op deze kieslijst met veel betrokken kandidaten.  Alle kandidaten kunnen een ruime bestuurlijke ervaring in het verenigingsleven overleggen. Als een sterk team zullen ze het vertrek van enkele zittende raadsleden opvangen. Huidig fractievoorzitter Walter de Vet heeft aangegeven beschikbaar te blijven om als ‘ombudsman’ voor de burgers klaar te blijven staan en de fractie ondersteuning te geven wanneer daar behoefte aan is.

Nieuw gekozen lijsttrekker Aletta van der Veen reageerde: “Ik ben trots op het vertrouwen van het bestuur en de leden die mij hebben voorgedragen en gekozen als lijsttrekker. We hebben een sterk team voor de verkiezingen die stuk voor stuk het ‘Kern’75 DNA’ bezitten: betrokken, collegiaal  en kundig. Ik wil met heel veel energie het Kern’75 standpunt uitdragen. Kern’75 zal zich onderscheiden door met de voeten op de grond, de handen aan het stuur en zonder politieke spelletjes zaken te realiseren voor zijn inwoners. ”

Kern’75 is een lokale politieke partij in de gemeente Gilze en Rijen

Terug naar archief overzicht