Wie zijn wij

Kern’75 is een lokale politieke partij voor alle inwoners van de gemeente Gilze en Rijen. Onze betrokken leden komen uit alle vier de kernen. Gezamenlijk leveren zij vanuit hun eigen achtergrond en expertise, een bijdrage om het gemeentelijk beleid mede vorm te geven.

Kern’75 prijst zich gelukkig met een gevarieerde, deskundige en #betrokken fractie die een afgewogen en helder standpunt durft in te nemen, die emoties weegt maar op basis van argumenten keuzes maakt en met respect voor de mening van anderen. Kortom: een sterk team waar het ook nog eens gezellig is!

Kern’75 is ontstaan in Gilze en voortgekomen uit de Werknemerspartij en de Lijst van Gool. Sinds haar oprichting in 1975 zet de partij zich vooral in voor de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente Gilze en Rijen.

De laatste jaren zijn er in veel andere plaatsen ‘leefbaarheidspartijen’ ontstaan.
Kern’75 bestaat al meer dan 40 jaar en was daarmee haar tijd ver vooruit. Opvallend is dat thema’s van toen, woningbouw, werkgelegenheid, winkels en andere voorzieniningen, nog steeds actueel zijn. Er blijft dus volop werk aan de winkel.

Kern’75 beseft dat eigen beleidsvoornemens niet alleen gerealiseerd kunnen worden. Daarvoor is een samenwerking in de raad en het college noodzakelijk. Kern’75 neemt daarin haar verantwoordelijkheid en is met uitzondering van de periode 1990-1994 altijd in het college vertegenwoordigd geweest. Vol overtuiging zal Kern’75 zich inzetten voor het welzijn van de inwoners van de gemeente Gilze en Rijen.

KERN’75, bouwen aan de toekomst !