Walter de Vet een vertrouwd gezicht

15 januari 2018

De jaarwisseling zit erop. Kern’75 kijkt vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. Afgelopen week hebben we de aftrap gegeven voor onze campagne. De komende weken stellen we onze kandidaten aan U voor in het weekblad.

Op plaats 9 van de kieslijst vindt U Walter de Vet terug. Een bekend gezicht. Achttien jaar raadslid voor Kern’75 waarvan de afgelopen vier periodes als fractievoorzitter. Vorig jaar al heeft hij aangegeven niet langer meer de rol van lijsttrekker te ambiëren. ‘Ik kan de werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter niet langer meer combineren met mijn drukke baan. Althans niet op een wijze zoals ik die rol wil invullen: er helemaal voor gaan, geen half werk. Ik heb dan ook de keuze gemaakt straks een stapje terug te doen en niet halverwege een nieuwe periode. Dat is eerlijk naar de kiezer.’ aldus Walter. ‘Mijn besluit is ook gemakkelijker als ik kijk naar de nieuwe kieslijst. Een sterk team met #betrokken kandidaten uit de verschillende kernen die weten wat er in de wijken en bij de verenigingen leeft. Ik vind het leuk om de vernieuwing en verjonging bij Kern’75 te zien. Naast een top 10 met kandidaten die allemaal een goed raadslid kunnen worden, staat er ook een jonge en enthousiaste groep klaar die via de raadscommissies en schaduwfractie mee willen gaan draaien.’

Walter de Vet zal niet van het toneel verdwijnen. Vandaar dat hij op plaats 9 van de kieslijst staat als eerste reserve. Hij heeft samen met Freek van Baardwijk, die stopt als raadslid, aangegeven beschikbaar te blijven om de nieuwe fractie te blijven ondersteunen. Volgens Walter: ‘Als je langer raadslid bent bouw je een netwerk op binnen en buiten het gemeentehuis. Dat wil ik graag aanbieden aan de nieuwe fractie en eventueel onze wethouder. Inwoners weten me altijd gemakkelijk te vinden met vragen. En dat mogen ze blijven doen. Ik wil als een soort ‘ombudsman’ voor de burgers klaar te blijven staan. En hun probleem proberen op te lossen door een telefoontje, een brief of hen met iemand in contract brengen. Of soms eerlijk zeggen dat iets niet kan, dat hoort er ook bij. En ik blijf beschikbaar als burger vertegenwoordiger in de COVM van de vliegbasis Gilze-Rijen. Tenminste als de nieuwe gemeenteraad dat wil. Er komt een super belangrijke periode aan met een nieuw Luchthavenbesluit.’

Zo´n tien jaar terug is Kern´75 van echte Gilse partij geëvolueerd naar een lokale partij voor alle vier de kernen. Onder leiding van Walter de Vet heeft Kern´75 laten zien dat je als raadslid #betrokken en trots kunt zijn op je eigen dorp maar besluiten neemt voor de hele gemeente. Volgens Walter is het belangrijk dat je als fractie, bestuur en schaduwfractie een team vormt. ´Als fractie sta je soms voor moeilijke besluiten. Het helpt als je onderling het goed met elkaar kunt vinden. Humor is een belangrijk wapen daarbij. En ja de pik en pook tussen de kernen komt met een grapje soms terug. Daarom heb ik vertrouwen in het nieuwe team. Ik wil graag die cultuur van Kern’75 bewaken door #betrokken te blijven in de fractievoorbereidingen. Onderdeel van dat DNA is dat Kern’75 ook buiten de raadszaal om aan nieuwe ideeën en plannen werkt. Ik vind het leuk om mensen bij elkaar te brengen en aan zoiets mee te blijven doen. Zoals vorig jaar met ons plan voor het Bisschop de Vetplein of in 2016 het plan kwaliteitsgroen.’

Walter de Vet, een stapje terug, maar niet verdwenen voor Kern’75. Kies 21 maart a.s. voor een #betrokken partij met een sterk team.

Terug naar archief overzicht