Ruud van Iersel actief in onze Gemeente

25 februari 2018

Kern’75 kijkt vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. De komende weken stellen we onze kandidaten aan u voor.

Op plaats 3 van de kieslijst staat Ruud van Iersel, een actieve inwoner van onze Gemeente. Ruud is getrouwd en heeft 2 tiener zonen. Binnen het verenigingsleven is Ruud actief of actief geweest bij de carnavalsvereniging, Stichting Juin, trainer/coach basketbal, De Bounties, HalloGilzeRijen en het bestuur van Kern ‘75. Ruud werkt voor de firma Klinger BV en adviseert de industrie in Brabant op het gebied van werktuigbouwkundige producten.

Sinds 2014 zit Ruud namens Kern ’75 in de gemeenteraad. In korte tijd is hij uitgegroeid tot een raadslid die ook bij de zware dossiers namens Kern’75 contact heeft met belanghebbenden en woordvoerder is. ‘Het is belangrijk om je oor goed te luisteren te leggen bij omwonenden voordat je een besluit neemt. Ik heb ervaren dat elk dorp zijn eigen karakter heeft. Door in een vroeg stadium in een dossier goed te luisteren en plannen te maken kan je veel bereiken voor de dorpen Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten‘.

Ruud is de laatste jaren nauw betrokken bij het dossier Spoor. ‘Er is het een en ander in gang gezet bij de ontwikkeling van de Spoorzone. Het bied kansen voor ondertunneling voor de spoorwegovergang bij Julianastraat en Vijf Eikenweg. Op dit moment zijn er veel klachten van geluid en trillingen. Hoog tijd dat Prorail met oplossingen komt.’

Enkele jaren zat Ruud namens Kern ’75 in de commissie Samenleving. ‘In het sociale vlak is het belangrijk dat de gemeente laagdrempelig is en burgers direct helpt naar de juiste instanties. Soms liggen oplossingen niet binnen één domein en moet de gemeente als regisseur optreden. Dit vergt handelen in de geest van de wet, in plaats van met de rekenmachine‘.

Ruud van Iersel is maatschappelijk betrokken en een bestuurder. Zijn motto is ‘samenwerken aan projecten geeft het beste resultaat’. Hij voelt zich thuis bij Kern’75 door de manier waarop leden aanspreekbaar zijn. Kies 21 maart a.s. voor een #betrokken partij met een sterk #stabiel #team.

Terug naar archief overzicht