Aletta van der Veen houdt niet van Roeptoeteren

11 maart 2018

Kern’75 kijkt vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. De afgelopen weken hebben we onze kandidaten voorgesteld.

Lijsttrekker op de kieslijst van Kern’75 is Aletta van der Veen. Ze is opgegroeid in Drachten en woont sinds 1995 in Molenschot met man en een opgroeiende zoon. Aletta volgde een toeristische opleiding maar werd vooral blij van organiseren: symposia en congressen voor diverse bedrijven en in haar vrije tijd bij Tennisvereniging Molenschot en MFA De Molenwiek.

Aletta heeft haar plaats op de lijst verdiend. Na vier jaar commissie Samenleving en vier jaar gemeenteraad voor Kern’75 was ze de afgelopen bestuursperiode wethouder voor Kern ’75. Een brede portefeuille met flinke klussen zoals o.a. de transitie van de jeugdzorg, nieuwe onderwijshuisvesting bij de Brakken, de Kring en de Wildschut, behoud consultatiebureau Gilze, uitvoering eerste groenplan, diverse kruispunten aangepast en plannen voor nieuwe sportzaal in Rijen West en renovatie van sporthal Achter de Tuintjes.

Fries
Aletta is altijd zichzelf gebleven. ‘Hoewel ik me inmiddels een echte Gilze-Rijenaar voel, kloppen alle clichés over Friezen: nuchter, beetje afstandelijk maar als het goed is, is het ook goed. Ik hou niet van onnodig kabaal, laat me zo goed mogelijk informeren, wik en weeg en neem een besluit op basis van argumenten.‘

Positieve denkers
‘Twaalf jaar geleden was ik het eerste actieve Kern ’75-lid dat niet uit Gilze kwam. Sindsdien heb ik de club zien groeien en voel ik me er thuis. Een energiek team, dat met beide voeten op de grond staat en discussieert op inhoud. Wij geloven niet in een kloof tussen inwoner en politiek. We zijn het immers allebei. Kern’75 fractie en achterban zitten vier jaar lang met mensen rond de tafel en maken gezamenlijk plannen, niet alleen vlak voor verkiezingen. Kunnen we het daarmee iedereen naar de zin maken? Nee, maar we zijn een stabiele gemeente met veel voorzieningen en lage kosten. En ja, er zijn nog genoeg uitdagingen op het gebied van bouwen, groen en zorg. Daar kunnen we positieve denkers en creatieve geesten goed bij gebruiken.’

Roeptoeteren
“Democratie is de wil van het volk, elke ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil.” ‘Aan deze quote van Wim Kan moet ik deze weken vaak denken. Verkiezingstijd is vaak een periode van roeptoeteren, luidkeels en ongenuanceerd een mening verkondigen over iets, beloftes maken die niet te realiseren zijn. Ik krijg daar geen energie van, het levert onze inwoners niks op. Ik ga liever gewoon aan het werk!’

Aletta van der Veen is een nuchtere lijsttrekker van Kern’75 die wil doen. Kies 21 maart a.s. voor een #betrokken partij met een sterk #team.

Terug naar archief overzicht