Kopwerk

18 maart 2018

Verkiezingen komen eraan en er wordt veel geschreven. Kern’75 krijgt veel aandacht. Als wielrenner weet ik dat je soms wind mee en soms wind tegen hebt. Ben je een sterke fietser dan wordt verwacht dat jij het kopwerk doet. Dat is niet erg, daar word je nog sterker van. In de politiek is dat ook zo. Geen probleem dus voor een sterke partij als Kern’75.

Eigen belang

Het is wel bedenkelijk als de schrijvers hun eigen belang presenteren als algemeen belang en een stemadvies. Eén week voor de verkiezingen is dat zelfs een beetje laf.
Van Jan van Poppel had overigens niet anders verwacht. Hij is niet blij dat Kern’75 consequent tegen permanent wonen in zijn hotelappartementen was. Als directeur van Van der Valk had hij ze graag als appartementen willen verkopen. Wij hebben onze rug recht gehouden. Je gaat geen nieuwe woningen realiseren op de plek met de grootste overlast van helikopters. Wat de inzet van Kern’75 en mijzelf als COVM lid is geweest in de strijd tegen Defensie is duidelijk. De zienswijze tegen het nieuwe Luchthavenbesluit is voor een deel mijn product. Tot stand gekomen met de gemeente en veel buurt- en belangenverenigingen. En afgesloten met een unaniem raadsbesluit.

Geld
Tja, dan hebben we Huub Vermeer die schrijft als betrokken inwoner. Zijn betrokkenheid voor de gemeenschap in Gilze ken ik niet. Zijn bestuurslidmaatschap van een politieke partij reken ik maar niet mee. Ik ken Huub wel als projectontwikkelaar Vexpro; huizen bouwen en geld verdienen. Prima, er zijn mooie plannen door Vexpro gerealiseerd. Maar soms zijn het plannen met teveel huizen op te weinig vierkante meters. Daar heeft Kern’75 dan een mening over. Immers als gemeenteraad moeten we het algemeen belang afwegen. Wij willen bouwen mét ruimte voor groen, ook voor sociale huur, CPO en vrije kavels. Bij centrumplannen die door wanbeleid van (andere) projectontwikkelaars spaak lopen, moeten we soms maatschappelijk investeren. Dat kost geld. En de herontwikkeling locatie Hessels kan na goed overleg met de gemeente er best komen. Het biedt ook kansen voor een verkeersontsluiting van Gilze Zuid.

Aan U als kiezer de afweging.

Walter de Vet, fractievoorzitter Kern’75

Terug naar archief overzicht