Burgemeester Jan Boelhouwer BEDANKT !

6 april 2020

Het officiële moment waarop onze burgemeester Jan Boelhouwer officieel is gestopt -31 maart- ligt inmiddels al achter ons. Vanwege de Coronacrisis is deze termijn tijdelijk verlengd en is Jan Boelhouwer tijdelijk aangesteld als waarnemend burgemeester tot en met vandaag 6 april.

Kern ’75 kijkt met veel plezier en respect terug naar de periode dat Jan Boelhouwer onze burgemeester is geweest. Raadsvergaderingen werden altijd goed geleid met een gezonde dosis humor en soms ook werd de Gemeenteraad “knorrend” bediend van repliek. Daarnaast voelde Jan Boelhouwer feilloos aan waar het spannend werd of waar wat losser kon worden vergaderd. De aandacht voor alle politieke partijen was bij hem in goede handen.

Waar we als Kern ’75 veel ontzag voor hebben gehad zijn de publieke taken van onze burgemeester. Jan Boelhouwer gaf zeer duidelijk zijn mening over ondermijnende criminaliteit in onze Gemeente en de rest van Brabant. Het bleef niet alleen bij een mening maar hij handelde als een betrokken burgemeester om hier paal en perk aan te stellen met handhaving of zelfs het opkopen van vastgoed waar de onderwereld zijn zinnen op hadden gezet. Onze burgemeester handelde op basis van veiligheid voor onze inwoners en schuwde hiervoor geen enkele maatregel.

Op het sociale terrein was Jan Boelhouwer ook zeer actief. Met de steun aan het COA in Gilze wist Jan Boelhouwer onze gemeente te  positioneren waar asielzoekers welkom zijn en waar gelukkig ook geïnvesteerd gaat worden voor de lange termijn. Voor de 50-jarige huwelijken was er altijd een leuk moment om in een ontspannen sfeer met onze burgemeester op de foto te gaan en leuk gesprek te hebben. Ook de Vliegbasis Gilze-Rijen werd door Jan Boelhouwer als belangrijke partner voor de Gemeente Gilze en Rijen voorzien van de nodige aandacht. Over het project de Spoorzone gaf onze burgemeester een duidelijk signaal dat je veiligheid voor alle bewoners in beeld moet houden en daarin keuzes dient te maken waar we weer minimaal 60 jaar mee vooruit kunnen. Natuurlijk zijn er nog vele herinneringen die we blijven koesteren.

Als Kern ’75 zijn we actief betrokken geweest bij de initiatieven om een mooi afscheid te organiseren. Helaas is het door de Coronacrisis niet mogelijk geweest om deze festiviteiten door te laten gaan en Jan het afscheid te geven wat hij verdient heeft.  Ook hierin was onze burgemeester zeer duidelijk: veiligheid en gezondheid boven alles. Wie weet gaan we dit in de toekomst nog eens inhalen.

Graag willen we afsluiten met de woorden  van onze burgemeester Jan Boelhouwer: “Gilze en Rijen doet er toe”.

 

Het ga je goed Jan en tot ziens!

Terug naar archief overzicht