Nieuwe aanplant Hoofdstraat en Dongenseweg Rijen

21 april 2020

Niet alleen in het buitengebied is het belangrijk om de kwaliteit van het groen te verbeteren maar zeker ook in de woonkernen. De gemeente is momenteel bezig met nieuwe aanplant in de Hoofdstraat en aan de Dongenseweg in Rijen, een plan dat wethouder Aletta van der Veen in gang heeft gezet.

De Hoofdstaat en Dongenseweg kennen weinig groen. De bomen die er staan groeien niet allemaal even goed en de beplanting is vrij eentonig. Verder is er relatief veel versteend gebied, hierdoor is het een grote uitdaging om groen toe te voegen met een goede kwaliteit. Door de nieuwe aanplant krijgt de Hoofdstraat weer een meer groene en lommerrijke uitstraling die past bij deze belangrijke straat in Rijen. Een mooie voorbode voor andere kwaliteitsgroenplannen die we de komende jaren in uitvoering gaan brengen zoals D’n Steenakker in Gilze en ook voor Rijen staan de eerste ideeën op papier voor een kwaliteitsgroen-plan aan de Moerstraat.

Terug naar archief overzicht