Kern ’75 actueel; perspectiefnote en Hulten verdiend ook een Klavertje

7 juli 2021

Komende week behandelen we de perspectiefnota van 2022. Heel belangrijk richting de begroting. Als gemeenteraad hebben we dan de mogelijkheid om bij te sturen en kaders mee te geven aan het college.

We gaan een flinke stap gaan maken met woningbouw in onze gemeente. 19 juli krijgen we 2 plannen voor Rijen ter vaststelling in de gemeenteraad en het plan Tussen de Leijen is in procedure gegaan. Afgelopen week ging de eerste paal de grond in bij het Centrumplan Gilze en het plan aan het Laarspad wordt inmiddels bouwrijp gemaakt. Lossen we hiermee de woningbouwcrisis op? Nee, maar we hopen wel dat er wat doorstroming gaat komen.

Het college wil de focus meer leggen op onze duurzame plannen en dat kunnen we ondersteunen. De plannen die we hebben zijn groot met betrekking tot biodiversiteit, energie en klimaat. Dat kan de gemeente niet alleen en zullen we met elkaar moeten doen. Bij de behandeling van de perspectiefnota zullen wij een paar voorstellen doen om hier weer stapjes in te zetten. Het gaat dan om het niet meer spuiten met Xentari tegen de eikenprocessierups en om het wandelpad rond Water aan de Warande aan te pakken met Olivijn. Olivijn is een gesteende dat CO2 opneemt en hiermee een bijdrage levert aan de duurzaamheidsopgave. Afgelopen week heeft onze wethouder Aletta van der Veen hiervoor een certificaat mogen ontvangen voor de aanleg van wandelpaden bij de Alphenseweg.

Wat Kern ’75 betreft is het geen doel om bij de goedkoopste gemeenten van Nederland te horen, maar het is wel goed om te weten dat we op de 5e plaats staan. Zeker met het goede voorzieningenniveau dat we hebben is dat fijn om te constateren.

Trots zijn we ook op de Klavertjes die bij de toegangswegen staan in onze gemeente. Inmiddels zijn alle kernen, met uitzondering van Hulten voorzien van een Klavertje. Daar moet verandering in komen vinden wij als Kern ’75 en 12 juli zullen we hiervoor dan ook een voorstel doen.

Lijkt het u leuk om mee te praten over deze diversiteit aan onderwerpen. Kern ’75 nodigt u uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of onze fractieleden. Wij zoeken inwoners met een positieve blik die hun steentje bij willen dragen aan onze mooie gemeente om deze nog mooier te maken. Ruud van Iersel, Martijn Bink, Pieter van Laerhoven, Wim Broeders en Corné Machielsen.

 

Terug naar archief overzicht