Schrappen buslijn 131 Tilburg-Gilze-NS Rijen niet acceptabel

1 augustus 2021

Helaas heeft ons het nieuws bereikt dat Arriva het plan heeft om de buslijn van Gilze naar Tilburg te schrappen per 2022. En de buslijn Gilze AZC naar Rijen station zou niet langer in het weekend rijden.
Voor Kern ’75 een ongewenste verrassing en niet acceptabel.

Gelukkig heeft het college van de gemeente Gilze en Rijen snel gereageerd en dient een protest in tegen de plannen van Arriva. Het busvervoer is een aanbesteding van provincie Noord-Brabant en enkel met instemming van de Provincie kunnen wijzigingen in de dienstverlening plaatsvinden. Wij hebben daarom al enkele leden Provinciale Staten aangesproken.

Bij andere politieke partijen zien we ook de oproep om een petitie te tekenen om zo breed draagvlak te krijgen tegen de plannen. Kern ’75 steunt ook beide petities roept iedereen op om deze te tekenen.

Link naar petities:
Gilze moet bereikbaar blijven
Stop de afbraak van het openbaar vervoer in Gilze en Rijen door Arriva Bravo

Corné Machielsen
Fractievoorzitter Kern ’75

Terug naar archief overzicht