Kern ’75 actueel; de zomervakantie zit erop!

7 september 2021

Busverbinding Gilze, Jongerenontmoetingsplekken, Verhoging starterslening

Busverbinding Gilze

Ondanks het zomerreces loopt de politiek toch een beetje door. In de vakantie bereikte ons het bericht dat Arriva de busverbinding van Gilze naar Tilburg fors wil inkrimpen. Geen goed idee vindt Kern ’75. Gelukkig heeft het college snel geschakeld en overleg gehad met de provincie (die gaan erover) en Arriva en gezamenlijk tot een voorlopige beperkte versobering gekomen. Natuurlijk zien we liever geen versobering, maar met dit resultaat kunnen we verder. Dat politieke partijen met petities een bijdrage hebben geleverd is goed, maar de credits gaan toch echt naar het college, want het overleg met dit resultaat heeft plaatsgevonden voordat de petities overhandigd zijn. Wel is het nu zaak om ook echt goed gebruik te gaan maken van de bus zodat we kunnen laten zien dat de verbinding ook echt nodig is.

Verhoging startersleningen

Het is voor starters op de woningmarkt heel lastig om een woning te bemachtigen. Wat de gemeente kan doen is extra bouwen, maar die processen duren vaak jaren. Een andere mogelijkheid die de gemeente heeft is het verstrekken van een starterslening. Het college heeft een voorstel in de maak om de bestaande starterslening te verhogen naar € 50.000. Het maximale koopbedrag mag niet meer zijn dan € 325.000. In oktober beslist de gemeenteraad over dit voorstel.

Jongerenontmoetingsplekken

Kern ’75 wethouder Aletta van der Veen had ook goed nieuws wat betreft de realisatie van twee jongerenontmoetingsplekken. Een lang proces met diverse partijen, maar ze komen in Rijen nabij de Uitvang en in Gilze nabij de Warande. Het betreft een proef die hopelijk een blijvend vervolg krijgt. Natuurlijk is het best lastig om locaties te vinden waar iedereen zich in kan vinden, maar Kern ’75 is blij dat er in ieder geval voor de jongeren een plek komt om samen te komen en ze ook droog kunnen staan.

Lijkt het u leuk om mee te praten over deze diversiteit aan onderwerpen. Kern ’75 nodigt u uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of onze fractieleden. Wij zoeken inwoners met een positieve blik die hun steentje bij willen dragen aan onze mooie gemeente om deze nog mooier te maken. Ruud van Iersel, Martijn Bink, Pieter van Laerhoven, Wim Broeders en Corné Machielsen.

Terug naar archief overzicht