Kern ’75 actueel: veel werkzaamheden in Gilze

22 november 2021

Zoals door Kern ’75 voorspeld, gaan we een periode in waarbij we met enige regelmaat hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden in- en rondom Gilze. Wij begrijpen dat dit niet fijn is, maar het is voor het goede doel zullen we maar zeggen. We maken ons mooie dorp weer een stukje mooier, duurzamer en veiliger. Momenteel ligt De Tip (Bisschop de Vetplein) open om het plan dat is gemaakt door betrokken inwoners gerealiseerd te krijgen. Kern ’75 heeft hier haar steentje aan bijgedragen. Rond maart 2022 – afhankelijk van de weersomstandigheden – is het plein heringericht en zijn de werkzaamheden afgerond.

Verder is de Biestraat afgesloten om hier fietssuggestiestroken aan te leggen zodat het voor de fietsers en voetgangers een stuk veiliger gaat worden. Eind november zal de weg weer open zijn. In de wijk Keienbijters/Steenakker zien we ook vele werkzaamheden. Hier wordt zowel het groen als de bestrating aangepakt. Dit mooie plan is op initiatief van de wijkbewoners gemaakt. Natuurlijk gaat dat soms overlast geven, maar we zijn ervan overtuigd dat de wijk door deze kwaliteitsimpuls schitterend wordt en de bewoners hier met veel plezier zullen wonen.

De gemeente is niet alleen met wegen bezig, ook zijn er veel vorderingen met de woningbouwprojecten. We zien dat het snel gaat met de bouw van de supermarkt in het centrumplan en dat er gestart gaat worden met de woningbouw in dit plangebied. Rond kerst wordt het hoogste punt bereikt. Verder zal in het parkdeel van het centrumplan weer gebouwd worden aan de laatste woningclusters in het groen.

Naast het centrumplan worden momenteel de gronden aan het Laarspad en Wendel-Zuid volgens de plannen bouwrijp gemaakt zodat hier ook gebouwd gaat worden. Naast de Schakel worden er een 6-tal seniorenappartementen ontwikkelt op de voormalige gronden van Hapers mode. Alles bij elkaar toch 120 woningen voor de korte termijn. Op de langere termijn komen nog veel meer bouwplannen in uitvoering, maar daar schrijven we een andere keer over.

Lijkt het u leuk om mee te praten over een diversiteit aan onderwerpen? Kern ’75 nodigt u uit om contact op te nemen via onze website, info@kern75.nl of onze fractieleden. Ruud van Iersel, Martijn Bink, Pieter van Laerhoven, Wim Broeders, Corné Machielsen.

Terug naar archief overzicht