Kern ’75 actueel: Veilig en prettig fietsen!

5 juli 2022

Kern ’75 vindt fietsen belangrijk omdat het gezond, milieuvriendelijk en ook nog eens leuk is. We investeren daarom bewust in fietspaden en fietssuggestiestroken maar willen ook kinderen en volwassenen helpen om dat dan ook veilig te kunnen doen.

We zijn dan ook blij met fietsbeleidsplan dat we deze maand bespreken in de gemeenteraad. In dit beleidsplan beschrijven we de weg naar een fietsvriendelijke gemeente. Dit plan bestaat uit 3 onderdelen:

Infrastructuur: We willen veilige fietspaden en fietsroutes. Denk hierbij aan de fietsallee in de bossen bij Gilze, de snelfietsroute van Tilburg naar Breda en de diverse suggestiestroken in onze gemeente (die rode stroken) maar ook een fietspad naar Riel.

Voorzieningen: Een fietspad alleen is niet voldoende. We hebben ook aanvullende voorzieningen nodig. Denk hierbij aan voldoende fietsenstallingen bij het station en de culturele centra, rustpunten (waterpunten) en een goede bewegwijzering. Deze voorzieningen stimuleren om daadwerkelijk te gaan fietsen.

Educatie: Soms hebben we een zetje nodig om te gaan fietsen. Daarom gaan we stimuleren dat kinderen vaker naar school fietsen, werknemers naar hun werk en dat we voor kleine ritjes de auto vaker thuislaten. Maar denk hierbij ook trainingen voor E-bikers zodat het fietsen ook veilig gebeurt.

Het spreekt voor zich dat we dit alleen kunnen doen. Daarom werken we samen met omliggende gemeenten om fietspaden op elkaar aan te sluiten, de scholen, Veilig Verkeer Nederland en bijvoorbeeld de Fietsersbond.

Met dit plan in de hand, kan de gemeente aan de slag met de uitvoering van de diverse voorzieningen. En zo worden we daadwerkelijk een fietsvriendelijke gemeente!

Voor meer info: www.kern75.nl

Terug naar archief overzicht