Kern ’75 actueel: Open Dag van de Groeituin Gilze

15 mei 2023

Afgelopen zaterdag 13 mei was de open dag van de Groeituin in Gilze. Uiteraard zijn we daar naartoe gegaan om te kunnen zien, horen en ruiken hoe het nu gaat met de voormalige tuin van Henk Goeijers. Een pareltje aan de rand van Gilze.

Van D’n Overkant naar De Groeituin
Tot een paar jaar geleden was er de Floraria aan het Laarspad. Door alle nieuwbouw moest voor die locatie een alternatief gevonden worden. Doordat de gemeente de tuin voor Henk heeft overgenomen, was er een prachtig alternatief voor handen. Een alternatief met veel meer mogelijkheden dan voorheen.

Participatie plekken en werkcoaches
De tuin wordt nu onderhouden door inwoners van Gilze en omliggende dorpen die dit gebruiken om weer in het arbeidsproces te komen of als dagbesteding. Zij worden daarbij begeleid door gemotiveerde medewerkers van de gemeente die zorgen dat er van alles te doen is. Zij kunnen ook signaleren als er wellicht andere problemen opgelost moeten worden. Zorg op maat met vooral het oog op wat er kan en niet wat er niet kan. Daar zijn wij van Kern75 ook sterk voorstander van

Meer dan alleen een tuin
Naast de tuin die door Henk is bedacht en gemaakt, zijn er nu nog meer mogelijkheden. Er zijn ook een grote moestuin en een houtwerkplaats bijgekomen waar deelnemers aan de slag kunnen. Uit de gesprekken met deelnemers en werkcoaches die we zaterdag hadden, blijkt dat men heel trots en blij is met de nieuwe locatie en al haar mogelijkheden.

Dat vinden we natuurlijk heel fijn om te horen. En zo blijkt maar weer dat je als raads- en commissielid heel vaak mag beslissen over zaken die letterlijk om de hoek plaatsvinden.

Wil je ook bijdragen aan een fijne leefomgeving? Kern ’75 nodigt je van harte uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of onze fractieleden.

Frank Sarton – Gemeenteraadslid Kern’75

Terug naar archief overzicht