Kern ’75 actueel: Uitje drie gemeenteraden ABG

11 september 2023

Op zaterdag 9 September om 09:00 uur verzamelden afgevaardigden van de gemeenteraden Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Gilze en Rijen zich bij het gemeentehuis in Rijen. Na eerdere bezoeken aan Baarle-Nassau en Alpen Chaam was het nu de beurt aan Gilze en Rijen om de collega raadsleden mee te nemen op een tour door de gemeente. Initiatief van deze bijeenkomsten komt van de verbindingscommissie en is bedoeld om raadsleden op een informele manier nader met elkaar kennis te laten maken. Ook een mogelijkheid om inhoudelijke, soms gemeenschappelijke, vraagstukken te bespreken.

Omstreeks 09:30 reed de bus voor en samen met burgemeesters en een aantal collegeleden en medewerkers van de griffie gingen we als eerste naar de kern Hulten. Daar hebben we stil gestaan bij Stad Parijs en de plannen om de Kern van Hulten autoluw te maken toegelicht. De stagnatie door de stikstofproblematiek kon daarbij niet onbenoemd blijven. Hierna reden we via Gilze naar het AZC. Hier kregen we een rondleiding door medewerkers van het AZC. Iedereen was onder de indruk van het complex, mede vanwege de omvang, de natuurlijke omgeving, de renovatie maar natuurlijk ook door de taak van het AZC het huisvesten van vluchtelingen. Na een korte busrit kwamen we aan op de volgende bestemming, de vliegbasis Gilze Rijen. We werden ontvangen door de commandant van het Defensie Helikopter Commando en kregen na een korte presentatie over de taken van het DHC uitleg en een rondleiding bij een Apache. Ook van het bezoek aan de vliegbasis waren de deelnemers onder de indruk. Tenslotte brachten we een bezoek aan MFA de Molenwiek in Molenschot. Een gebouw dat onderdak biedt aan verenigingen, werkgroepen, stichtingen maar ook individuele bezoekers. Het wordt volledig gerund door vrijwilligers en het Amarant team. Na een zeer smaakvolle lunch vertrok de bus weer naar het gemeentehuis in Rijen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst, een woord van dank is op zijn plaats aan de organisatie. Lijkt het je leuk om eens te kijken wat een lokale politieke partij zoal doet dan kun je ons benaderen via info@kern75.nl.

Wim Broeders Raadslid Kern’75

Terug naar archief overzicht