Kern ‘75 actueel: Werk in uitvoering

17 februari 2024

De Gemeente Gilze en Rijen is volop in ontwikkeling. Er wordt druk gewerkt aan wegen en rioleringen en daarnaast wordt er ook veel gebouwd en herbouwd.

Als je via Het Broek de bebouwde kom van Rijen nadert, zie je daar het gebied waar straks de woonwijk “Tussen de Leijen” wordt gerealiseerd. Hopelijk doet de Raad van State spoedig een uitspraak, zodat hier 375 woningen kunnen worden gebouwd. Als je vervolgens doorrijdt kom je bij de Doornbos. Na de Riekevoort en Mosselaar wordt ook de Doornbos opnieuw ingericht. Er komt een nieuw riool dat regenwater apart opvangt. Na deze straten komen ook Sterkenhoeve, Zaaren, Breebroek en Wouwerbroek van Rijen Noord-Oost aan de beurt.

Als je vervolgens Rijen verlaat via de Nassaulaan kom je uit bij de N631 en de nieuwe spoortunnel. Het is de bedoeling dat we medio zomer 2024 door deze nieuwe tunnel kunnen rijden.

Van de N631 gaan we naar de N282 (Breda-Tilburg). Hier wordt druk gewerkt aan het verbeteren van de verkeerssituatie ter hoogte van Rijen en Hulten. De plannen moeten zorgen voor een betere doorstroming en tot minder verkeer door Hulten.

Via de N260A, rijd je dan via de Nerhoven naar Gilze. Op de hoek van de Warande en de Burgemeester van Poppelstraat zie je ook weer graafmachines staan. Het riool was aan vervanging toe. Ook hier is gekozen voor een apart riool voor regenwater zodat het regenwater apart wordt opgevangen in de Gilzense Steenakkers.

Als je de reis dan vervolgt kom je bij de Sporthal Achter de Tuintjes. Of beter: hetgeen daar nog van over is. Met Carnaval is letterlijk het dak er afgegaan en kunnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw beginnen.

Wilt u meewerken aan de verdere inrichting van onze mooie Gemeente, sluit u dan aan bij Kern’75 (info@kern75.nl).

Terug naar archief overzicht