Kern ’75 actueel: 2 jaar wethouder Corné Machielsen

22 april 2024

25 april 2022 startte ik als wethouder namens Kern ‘75 in onze mooie gemeente. Als je hieraan begint dan weet je dat dit aardig wat van je vraagt. Het is een drukke baan, maar ik ben trots om deze rol te mogen vervullen en heb er veel plezier in. Gesprekken met verenigingen en inwoners maken het leuk en boeiend. De samenwerking binnen het college gaat goed wat ook een vereiste is om doelen te bereiken.

In de afgelopen periode zijn er al veel mooie zaken gerealiseerd, maar er zijn ook tegenvallers geweest. Zo had de groenaannemer de werkzaamheden plotseling stopgezet en dat krijg je niet opgevangen op korte termijn. Dit hebben we dan ook gezien in de gehele gemeente, maar met de huidige aannemer zien we gelukkig goede verbeteringen. We zijn ook bezig met een inhaalslag om het onderhoud van wegen, trottoirs en groenperkjes aan te pakken. Dit vraagt echter een lange adem en gaat jaren duren. Niet alles kan tegelijk en ook de gemeente heeft veel uitdagingen als het gaat om het vinden van personeel.

De woningnood is net als in andere gemeenten hoog, maar positief is dat er veel wordt gebouwd en er zijn ook nog veel plannen in voorbereiding. Helaas duren processen om te komen tot woningen globaal genomen 5-10 jaar en dat is soms wel frustrerend.
Waar ik trots op ben is wat er allemaal al in gang is gezet. Denk dan aan de bouw van de Sporthal in Gilze die rond de zomer gaat starten, herinrichting van straten en pleinen in Rijen-Zuid, Rijen Noord-Oost, het Wilhelminaplein in Rijen en de Burgemeester van Poppelstraat en de Heuvel in Gilze. Daarnaast worden momenteel plannen uitgewerkt voor woningbouw; de Nieuwe Erven in Molenschot, de Oude Baan in Hulten, de locaties Wendel, Hessels en oude Jumbo in Gilze en de locaties Oude Kring, Smederij, Hoofdstraat en Spoorzone in Rijen.

Ik kan terugkijken op 2 mooie jaren en blijf graag in gesprek met alle inwoners, verenigingen en bedrijven om samen onze gemeente de komende jaren nog mooier te maken.

Corné Machielsen

Wethouder Gilze en Rijen

Terug naar archief overzicht