1e Toerlezjoere-rustpunt feestelijk geopend

22 oktober 2018

Ondernemersvereniging Toerlezjoere wil graag onze mooie regio – tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens – nóg aantrekkelijker maken, voor de eigen inwoners en toeristen. Daarom is het plan opgepakt om een netwerk van Toerlezjoere-rustpunten te realiseren. Op een aantal markante plaatsen, gelegen aan fietsroutes en met een fraai uitzicht, worden Toerlezjoere-rustpunten aangelegd. Plekken waar je even uit kunt rusten, je waterfles kunt vullen, interessante informatie over de omgeving krijgt en waar kinderen iets leuks kunnen doen. Het eerste Toerlezjoere-rustpunt is op 18 oktober met een feestelijk tintje geopend door wethouder Aletta van der Veen.  Het Toerlezjoere-rustpunt bevindt zich in de driehoek Horst en Alphenseweg in Gilze. Drie dingen staan bij het rustpunt centraal: natuur, cultuur en de locatie.

Op elk rustpunt staan twee informatieborden, eentje voor kinderen en een voor volwassenen, waarop korte informatie staat over het gebied. Mensen die meer willen weten kunnen met hun telefoon de QR-code scannen die op het bord staat waarmee ze doorverwezen worden naar de website van Toerlezjoere.

Wethouder Aletta van der Veen is blij met het initiatief en wil benadrukken dat dit een burgerinitiatief is: “De gemeente faciliteert het, maar de rustpunten zijn niet van de gemeente”, legt ze uit. “Dit is een perfect voorbeeld van ondernemers die elkaar vinden en samenwerken om iets prachtigs te creëren. ”

 

Terug naar archief overzicht