reconstructie Alphenseweg Gilze

10 februari 2020

De Alphenseweg in Gilze is toe aan de 2e fase van de reconstructie. Eerder werd al het gedeelte buiten de bebouwde kom aangepakt en nu is het gebied tussen Hengelstraat en Lochtstaat aan de beurt. De gemeente heeft in samenwerking met een bewonerswerkgroep een ontwerp gemaakt. In dit ontwerp wordt een 50 km/u weg omgebouwd naar een 30 km zone. De bestaande groenstructuur wordt versterkt en de biodiversiteit krijgt een goede boost. De hemelwaterafvoeren worden losgekoppeld van het riool en daartoe komt er een infiltratiesysteem om het regenwater in de bodem te laten zakken. Naar verwachting kan er in september 2020 begonnen worden met de werkzaamheden. De investering voor de 2e fase die we als gemeente doen is €1.080.000

De 3e fase, vanaf de Lochtstraat tot Den Heuvel wordt aangepakt als de nieuwbouw van De Wildschut klaar is.

Kern ’75 is blij met deze aanpak die het groene karakter van deze toegangsweg tot Gilze zal waarborgen en zelfs zal versterken.

Terug naar archief overzicht