Corona crisis: steun lokale initiatieven in deze moeilijke tijd

23 maart 2020

In enkele weken tijd is onze leefwereld totaal veranderd en worden we geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus: Een ongekende en onzekere situatie die van dag tot dag kan veranderen. Veel dagelijkse dingen kunnen ineens niet meer: naar school, de sportclub, even een terrasje pakken, op visite bij familie of vrienden en even langs bij opa en oma. Heel verdrietig maar op dit moment helaas bittere noodzaak.

Ook de lokale politiek wordt geraakt door alle maatregelen: bijeenkomsten van de onze fractie, commissievergaderingen en andere bijeenkomsten op het gemeentehuis zijn afgelast, het afscheid van burgemeester Boelhouwer kon geen doorgang vinden en de gemeenteraadsvergadering van 23 maart j.l. ging niet door. Ook de jaarlijkse Kern ’75-ledenvergadering in het voorjaar wordt tot nader bericht uitgesteld. De fractie van Kern ’75 vindt al deze maatregelen heel verstandig: gezondheid staat momenteel voorop. Toch vinden we ook dat de gemeenteraad tot besluitvorming dient te komen en er zal op enig moment toch een keer een raadsvergadering gepland moeten worden. Hoe-en in welke vorm wordt momenteel bekeken.

Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze onzekere periode: in het bijzonder de mensen in de horeca, cultuursector, evenementenorganisatie en andere sectoren die nu ineens nagenoeg zonder inkomsten zitten. Daarnaast de mensen in onze verzorgingshuizen die nu geen bezoek mogen ontvangen: veel sterkte toegewenst.

We spreken onze grote bewondering uit voor iedereen die zich inzet om deze donkere periode door te komen: zorgmedewerkers, politiemensen, winkelpersoneel, chauffeurs en alle anderen in zogenaamde vitale beroepen. Ook de horeca die zeer hard geraakt wordt door gedwongen sluiting maar waar ook hele mooie nieuwe initiatieven ontstaan zoals thuisbezorgservice of afhaalmogelijkheden.

Steun onze lokale middenstand en horeca in deze moeilijke tijd!

Daarnaast vragen we aandacht voor de vele verenigingen in onze gemeente die nu stilliggen of die evenementen hebben moeten afgelasten: na deze crisis zullen we de balans moeten opmaken en vinden we het als Kern ’75 belangrijk dat we dan ook bekijken of we verenigingen extra steun kunnen geven als dat nodig is.

Tot slot: Neem jezelf en anderen in acht en volg de aanwijzingen van RIVM en overheid zodat we elkaar op een later moment weer -in goede gezondheid- kunnen treffen. Zorg goed voor elkaar!

Met vriendelijke groet, de fractie van Kern ’75:

Corné Machielsen, Wim Broeders, Pieter van Laerhoven, Ruud van Iersel, Jeroen van Gils

 

Terug naar archief overzicht