Kern ’75 fietst Rondje Hulten

21 april 2021

Hulten is met ca. 420 inwoners het kleinste dorp binnen onze Gemeente Gilze & Rijen.

Fietsend door het dorp valt op dat met de nieuwbouw een mooie wijk is aangebouwd wat enorm belangrijk is voor de voorzieningen in het dorp als een basisschool en peuterspeelgroep De Drie Musketiers en het ontmoetingscentrum The Chump. Verder fietsend zien we dat het pand op Rijksweg 5 tegen de grond is gegooid en hebben we voorgoed afscheid genomen van deze “zwarte bladzijde”, waarbij de criminaliteit op dit perceel een halt is toegeroepen. Voor de toekomst geeft dit perceel ruimte voor een dag horecabedrijf. Fietsend door het dorp vliegen de Apache en Chinooks richting de vliegbasis Gilze-Rijen. Het is een machtig gezicht om deze helikopters te zien vliegen. Maar de aanwezigheid van de vliegbasis Gilze-Rijen geeft helaas ook een belemmering voor woningbouw in Hulten.

Met het afsluiten van de N282 door Hulten krijgt het dorp het vooruitzicht om zich te ontwikkelen tot een dorp waar je rustig en veilig kunt wonen. Op dit moment zijn de inwoners met de gemeente met elkaar in gesprek om te beoordelen hoe de inrichting van de straten binnen de kern ingericht kunnen worden. Zodra de aanpassing voor de N282 door de provincie wordt gestart zal er geen doorgaande weg meer door Hulten lopen van Breda naar Tilburg.

In een vergezicht zien we graag nog de inrichting van de ecologische verbindingszone langs de Groote Leij, waarmee een mooie kwaliteit toegevoegd kan worden aan Hulten.

Via het Broek fiets ik terug naar Rijen en passeer de overweg via de Broekdijk wat alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. De bewoners aan de noordzijde hebben hier geen directe verbinding met de auto naar hun dorp Hulten. Ondanks dat men kan omrijden geeft dit toch een gevoelsmatige hindernis.

Lijkt het u leuk om eens een kijkje in de keuken te doen bij Kern ’75 dan nodigen wij u uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of ons gewoon aan te spreken. Wij zoeken inwoners met een positieve blik die hun steentje bij willen dragen aan onze mooie gemeente deze nog mooier te maken.

Terug naar archief overzicht