Kern ’75 is voor een vrijliggend fietspad tussen Gilze en Riel

21 april 2021

De fietsverbinding tussen Gilze en Riel is duidelijk toe aan een upgrade voor het fietsend verkeer. Deze verbinding wordt vrij intensief gebruikt door schoolgaande kinderen en toeristen. Ook wordt de Rielsebaan veelvuldig gebruikt door autoverkeer bij filevorming op de A58. Een vrij liggend fietspad is dan ook zeer wenselijk.

Sinds 2017 is onze gemeente in gesprek met de gemeente Goirle om het gehele traject in één keer te kunnen aanleggen en dat de gemeenten door middel van grondaankopen van de aangrenzende percelen een veilig vrijliggend fietspad kan realiseren. Het goede nieuws is dat de provincie Noord-Brabant dit toejuicht en al een subsidie heeft toegekend aan onze gemeente en de gemeente Goirle voor realisatie van het vrijliggend fietspad.

Vanuit de gemeente Goirle kregen we als gemeenteraad van Gilze en Rijen geen duidelijk beeld of de gemeente Goirle het voornemen heeft om over te gaan tot realisatie. Als gemeenteraad Gilze en Rijen hebben we met alle fracties een brief gestuurd met de vraagstelling of men het vrijliggend fietspad samen met ons wil realiseren. Lees hier de brief aan de gemeente Goirle namens de gemeenteraad Gilze en Rijen.

Kern ’75 ziet absoluut een meerwaarde van een vrijliggend fietspad op grondgebied van Gilze en Rijen en hoopt van harte dat Goirle deze handschoen ook zal oppakken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat grondeigenaren mee willen werken aan deze ontwikkeling.

Lijkt het u leuk om eens een kijkje in de keuken te doen bij Kern ’75 dan nodigen wij u uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of ons gewoon aan te spreken. Wij zoeken inwoners met een positieve blik die hun steentje bij willen dragen aan onze mooie gemeente deze nog mooier te maken.

Terug naar archief overzicht