Kern ’75 actueel: Introductie van Frank Sarton (7) en Mirjam Geerts (8)

31 januari 2022

Kern ’75 is al een tijdje bezig met de voorbereidingen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. Deze week stellen Frank en Mirjam zich voor: Zij staan respectievelijk 7de en 8ste op de kandidatenlijst van Kern ‘75.

Frank Sarton
Frank Sarton is al jaren actief als commissielid in de commissie Middelen en staat nu op plaats 7 van de kieslijst. Frank woont met zijn vrouw en twee kinderen in Gilze.

In het dagelijks leven werkt Frank als financial controller bij Stichting Nieuwe Veste in Breda. Onder deze organisatie vallen de bibliotheken en het Centrum voor kunst en cultuur. De kennis over die sectoren en over financiën zijn een toegevoegde waarde aan de fractie van Kern ‘75.

Voordat hij de fractie van Kern ’75 ging ondersteunen is Frank een lange periode bestuurslid geweest van De Schakel in Gilze. Hij was in die periode onder andere betrokken bij de nieuwbouw. In die periode heeft hij veel contact gehad met de gemeente, zowel ambtelijk en bestuurlijk en is zijn belangstelling voor de lokale politiek opgebloeid.

Als fanatiek wielrenner is hij al jaren lid van wielerclub De Doortrappers. Dit is vooral met plezier en inzet en niet zozeer op basis van talent (aldus Frank zelf). Daarnaast is hij via die club ook actief geworden in het bestuur van Het Wielerweekend Gilze. Dit is inmiddels één van de grootste evenementen in onze gemeente.

Zowel bij De Schakel, het Wielerweekend als bij Kern ’75 heeft hij ervaren hoe lokale samenwerking kan leiden tot prachtige initiatieven. In de gemeenteraad hoopt hij nog meer voor de gemeente te kunnen realiseren dus op naar Maart 2022. Jij gaat toch ook stemmen?

Mirjam Geerts
Mirjam is een optimistische en gedreven inwoonster van Gilze. Als lid van Kern ’75 is zij al een aantal jaren actief in het bestuur. Aandacht voor jong en oud binnen onze gemeente vindt zij erg belangrijk.

Onderwijs en de zorg voor onze kinderen zijn voor haar belangrijke aandachtspunten. Ook evenementen en activiteiten voor jongeren vindt zij belangrijk. Naast de jeugd vindt zij ook dat er aandacht moet blijven voor de ouderen en senioren in onze gemeente. Aandacht voor het maken van plannen om ouderen zo lang mogelijk mee te kunnen laten doen in onze gemeente hebben dan ook voor haar een hoge prioriteit.

In haar vrije tijd besteedt Mirjam graag tijd aan haar gezin. Ook besteedt ze graag tijd aan sociale activiteiten in de buurt, het dorp en de gemeente. Mirjam is sportief en gaat dan ook graag een rondje mountainbiken, hardlopen of paardrijden en ze is met enige regelmaat te vinden bij verschillende sportclubs en verenigingen. Bourgondisch is Mirjam ook: Thuis is Mirjam vaak te vinden in haar keuken, waar ze graag uren doorbrengt om te koken en te bakken voor familie en vrienden. Tot slot mag humor ook niet ontbreken in dit stuk. Mirjam is dol op cabaret en altijd in voor een lach, een grap en een grol. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd…

Terug naar archief overzicht