Kern ’75 actueel: Nieuwe sporthal voor de Gilzenaren

29 januari 2022

Naar aanleiding van berichten over stijgende bouwkosten bij de geplande renovatie van sporthal Achter de Tuintjes in Gilze is de fractie van Kern ’75 hier nog eens goed over na gaan denken: het prijsverschil tussen renovatie en nieuwbouw komt qua kosten namelijk steeds dichter bij elkaar.

We hebben contact gezocht met enkele verenigingen om nog eens te polsen of ze nog steeds achter het programma van eisen (het wensenlijstje) en de locatie staan. Dat blijkt het geval te zijn. Die wens van de gebruikers vinden we erg belangrijk als je een belangrijke beslissing wilt nemen en daar houdt Kern ’75 graag rekening mee. Het gaat immers over een groot bedrag dat misschien wel op kan lopen naar 9 tot 10 miljoen Euro als we ook duurzaamheidsmaatregelen nemen. Een fors bedrag maar Gilze verdiend een mooie sporthal en daar mogen we best wat voor over hebben.

Wat zijn de voordelen om van een compleet nieuwe hal? Ten eerste kan de hal voldoen aan de eisen van NOC/NSF en de tribune is voortaan ook bereikbaar voor mindervalide bezoekers. Een nieuwe hal kan ook volledig energieneutraal gebouwd worden. Bij de huidige hal kan dat niet omdat op de puntdaken geen zonnepanelen kunnen. Bij de keuze voor een nieuwe sporthal gaat alles wel wat langer duren want dit moet nog uitgewerkt worden en ook zal de gemeenteraad nog een besluit moeten nemen over de investeringskosten. Daarna komt nog de verdere uitwerking en aanbesteding en onze verwachting is dan ook dat pas in het tweede kwartaal van 2023 gestart kan worden met de bouw.

De oude sporthal moet dus nog even mee alhoewel de technische installatie niet meer van deze tijd is. Afgelopen week hoorden we van gebruikers dat er minder verwarmd wordt en de douches voorlopig niet gebruikt kunnen worden vanwege de enorme stijging van de energietarieven en het relatief hoge verbruik. Dit vindt Kern ’75 onaanvaardbaar en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W.

Wil je meepraten en/of actief te worden in de politiek? Kern ’75 nodigt je uit om contact op te nemen via onze website, info@kern75.nl of onze fractieleden.

Terug naar archief overzicht