Kern ’75 actueel; groenplan Stappenakker en onderhoud Kapelstraat Molenschot

17 februari 2022

Parkje Stappenakker
Kern ’75 is niet alleen een partij die praat over plannen, Kern ‘75 onderneemt zelf ook actie. We doen dus veel meer dan alleen maar politiek bedrijven. Mooie projecten als Bisschop de Vetplein en kwaliteitsgroen D’n Steenakker zijn hier een voorbeeld van.
Nu willen we ook voor Molenschot een mooi plan maken. Met een aantal inwoners is er zaterdag 29 januari overleg geweest over het gebied in en rond het parkje aan de Stappenakker, de parkeerplaats op het voormalige Rietakkerterrein en het paadje achter de kerk naar de Schoolstraat.
De wens is uitgesproken er met elkaar voor te zorgen dat het gebied wordt opgefrist. Dit betekent dat de parkeerplaats een wat groener aangezicht krijgt en dat het parkje weer leuk wordt om doorheen te lopen, te bewegen, te spelen etc. Hierbij wordt er aandacht gegeven aan gebruikers van alle leeftijden.
Tijdens het overleg kwam ook naar voren dat het belangrijk is dat er grondig onderhoud wordt uitgevoerd, zo is het paadje achter de kerk richting de Schoolstraat soms erg glad en is er veel wildgroei van struiken.
De volgende stap is een tekening maken en met elkaar bepalen hoe het uiteindelijk moet worden met als doel dat een werkgroep een mooi gedragen plan kan presenteren aan het college.

Kapelstraat Molenschot
Al geruime tijd vraagt Kern ‘75 aandacht voor het opknappen van de Kapelstraat. Eind 2021 was het zover en is dit aangepakt. Deze straat wordt veel gebruikt door schoolgaande kinderen en toeristen. Het asfalt was al enige tijd aan vervanging toe, vooral voor fietsers waren het afgebrokkelde asfalt en de vele gaten in het wegdek gevaarlijk. Gelukkig heeft de gemeente Gilze en Rijen deze weg grondig aangepakt. De kleuren voor de afscheiding met het fietspad moeten nog worden gezet maar zodra dat gedaan is ziet de Kapelstraat er, tot aan de gemeentegrens met Oosterhout, weer netjes uit.

Lijkt het u leuk om mee te praten en/of actief te worden in de politiek? Kern ’75 nodigt u uit om contact op te nemen via onze website, info@kern75.nl of onze fractieleden.

Terug naar archief overzicht