Kern ’75 actueel: Sporthal Achter de Tuintjes

13 februari 2022

Vragen Kern ’75 leveren resultaat op.

Op 31 januari 2022 heeft een meerderheid van de gemeenteraad in Gilze en Rijen het besluit genomen voor nieuwbouw van sporthal Achter de Tuintjes te Gilze. De verwachting is dat in kwartaal 2 van 2023 gestart kan gaan worden met de sloop van de huidige sporthal. De nieuwe sporthal gaat voldoen aan alle eisen van NOC*NSF, de tribune is bereikbaar voor mindervalide bezoekers en zal energieneutraal gebouwd gaan worden. Tot die tijd moeten alle gebruikers van de huidige sporthal nog zo optimaal mogelijk kunnen sporten met alle faciliteiten die hierbij horen.

Onlangs heeft de huidige exploitant van de sporthal de gebruikers geïnformeerd over het feit dat vanwege ‘enorme exorbitante prijsstijging voor met name gas en elektra’ de douches tot nader order gesloten blijven en de ruimtes beperkt verwarmd worden-alleen waar dit noodzakelijk is. Kern ’75 is van mening dat gebruikers moeten kunnen sporten in een zaal die voldoende warm is en waar na afloop fatsoenlijk gedoucht kan worden. Om deze reden heeft Kern ’75 hierover vragen gesteld aan de wethouder. Op basis van de vragen vanuit Kern ’75 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen gemeente en exploitant. Dit heeft geresulteerd in de afspraak dat de hal verwarmd wordt op tijden dat er gesport wordt. De douches hebben nog geen warm water, dit heeft op dit moment te maken met een probleem met de cv-installatie. Doordat deze is uitgezet blijkt deze weer enorm lastig op te starten. Kern ’75 volgt de ontwikkelingen op de voet en wil dat alle gebruikers in de huidige sporthal zo optimaal mogelijk hun sport kunnen beoefenen en na het sporten weer een warme douche kunnen pakken.

Terug naar archief overzicht