Kern ’75 actueel: Kandidaat-raadsleden: Pieter van Laerhoven en Ruud van Iersel

2 maart 2022

Nummer 3: Pieter van Laerhoven
Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik na vier jaar het raadswerk nog steeds leuk vindt. Het antwoord daarop is steevast: Ja. De afgelopen raadsperiode is een heel avontuur geweest maar ik had het niet willen missen. Zoveel dingen geleerd, zoveel leuke gesprekken met interessante mensen gehad, zoveel nieuwe inzichten gekregen en vooral veel plezier gehad.

Plezier en de drive om iets te betekenen en te bereiken in je gemeenschap zijn voor mij altijd de basis geweest. Als raadslid kun je echt het verschil maken. Soms zijn dat zaken heel dichtbij voor mijn eigen dorp Molenschot, maar vaak ook zaken die inwoners van onze hele gemeente raken zoals jeugdzorg, wmo en sport om er maar een paar te noemen.

In mijn eigen prachtige dorp Molenschot ben ik actief bij allerlei besturen en werkgroepen die het leven in ons mooi dorp net wat leuker, fijner en leefbaarder houden en maken. Dat doe ik met volle overtuiging want in Molenschot laten we vaak zien wat samenwerking kan doen.

Positiviteit en de noodzaak zien tot samenwerking zit ingebakken in elke Kern ’75-er. Of je nou gewoon lid, bestuurslid, commissielid of raadslid bent dat maakt niet uit. Daarom voel ik me ook zo thuis bij deze club. Geen geroeptoeter of andere partijen in een kwaad daglicht proberen te stellen. Daar schiet u als inwoner uiteindelijk helemaal niks mee op. We doen allemaal ons uiterste best om voor alle inwoners van de gemeente Gilze & Rijen het leven beter, aangenamer en soms makkelijker te maken. Kost dat soms wat moeite en geduld? Zeker, maar ook daar zijn we bij Kern ’75 open en eerlijk over. Geen loze beloftes, maar keihard werken voor onze gemeente. Ik ben blij dat ik bij dit clubje mag horen en ik hoop dat u sowieso gaat stemmen en dan natuurlijk het liefst op iemand van onze mooie, deskundige, betrokken en vooral gezellige lijst.

Nummer 2: Ruud van Iersel
Ik ben Ruud van Iersel en woon met mijn vrouw Babette en twee zonen Roel en Jochem in Rijen. Ik werk bij de firma Klinger en adviseer diverse bedrijven in Brabant op het gebied van pakkingen, appendages, industriële slangen, compensatoren en industriële snelloopdeuren.

Als hobby ben ik actief als saxofonist bij De Bounties en treed daarmee op door heel Nederland. Daarnaast ben ik ook actief bij de lokale omroep om de administratie in goede banen te leiden en waar mogelijk te ondersteunen.

Voor Kern ’75 ben ik inmiddels 8 jaar actief in de gemeenteraad en vind het een voorrecht dat ik mag meedenken en ondersteunen van vele activiteiten binnen onze mooie gemeente Gilze & Rijen. In de afgelopen periode heb ik me ook met veel energie ingezet voor bijvoorbeeld het onderwijs. Met het Integrale Huisvesting Plan voor de basisscholen is het ons als gemeente gelukt om voor alle basisscholen de huisvesting op een hoog niveau te brengen, een belangrijke investering voor de toekomst. Daarnaast ben ik ook zeer betrokken geweest bij de realisatie van Sporthal Den Butter. Het is mooi om te zien dat het moderne doelgroepenbad en de sporthal goed gebruikt worden door zowel het onderwijs als onze inwoners. Ook het dossier Spoorzone volg ik vanaf 2013 en ben mij bewust dat deze investering voor twee buitenperrons en een onderdoorgang in de Julianastraat/Stationsstraat een plek moet worden waar je veilig op de perrons kunt komen en waarbij de onveilige spoorwegovergang komt te vervallen. Dit Spoorzoneproject zal voor onze inwoners de zekerheid geven de we voor ca. 60-80 jaar op een veilige manier gebruik kunnen blijven maken van het openbaar vervoer met alle voordelen van dien.

Voor de komende periode heb ik enorm veel zin om als betrokken inwoner de schouders eronder te zetten om onze gemeente Gilze en Rijen nog mooier te maken.

Terug naar archief overzicht