Kern ’75 actueel: Kiezers bedankt

20 maart 2022

Een prachtige verkiezingsuitslag
De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest, de kiezer heeft gesproken. Allereerst willen wij de kiezers bedanken die ons het vertrouwen hebben gegeven door op Kern ’75 te stemmen. We zijn van 5 naar 6 zetels gegaan en dat is een prachtig resultaat waar we heel trots op zijn. Een mooi resultaat voor het gedane werk in de afgelopen jaren door zowel de raadsleden, commissieleden, bestuur en wethouder. Een prachtige stimulans om in de toekomst steeds ons beste beentje voor te blijven zetten zodat we nog vele mooie dingen kunnen doen voor onze 4 dorpen. Voor Kern ’75 een bevestiging dat je met positiviteit veel kunt bereiken en dat blijven we ook doen. Als Kern ’75 hebben we een leuke campagne gedraaid. Het zag weer geel in de straten en dat is mooi. Samen met vele leden zijn we de straat opgegaan en hebben we vele gesprekken gevoerd. We zijn gele narcissen en stickers uit gaan delen op de markt, bij het NS-station, bij de verzorgingstehuizen en in Gilze bij de scholen. Verder een mooi magazine met hierin de belangrijkste punten uit ons verkiezingsprogramma. En natuurlijk waren onze posters en borden langs de straat niet te missen. Ook op social media waren we actief, de filmpjes die we hebben gemaakt werden goed ontvangen. Prima werk van onze campagnecommissie.

Hoe nu verder?
Allereerst krijgen we maandag 21 maart te horen wat de definitieve uitslag is van de verkiezingen. Intern zullen we daarna bepalen wie de commissies gaan bemensen en worden heel veel andere zaken opgestart.

Coalitievorming
De eerste gesprekken met alle partijen over een mogelijke coalitievorming waarbij overeenkomsten en knelpunten met elkaar besproken zullen worden zijn reeds geweest. Na de eerste gesprekken, waarvoor we een verkenner hebben aangesteld, gaan de vervolggesprekken plaatsvinden zodat er dieper op de inhoud onderhandeld kan worden. We hebben goede hoop dat we er eind april uit kunnen zijn en dat er dan een nieuw college aangesteld kan worden inclusief een coalitieakkoord. Drukke weken maar we gaan met veel enthousiasme aan de slag!

Lijkt het je nu leuk om ook eens te kijken wat een lokale politieke partij zoal doet dan kun je ons benaderen via info@kern75.nl of ons natuurlijk gewoon aanspreken. Wij nodigen je graag voor een kennismakingsgesprek.

Wordt vervolgd!

Kern ‘75

Terug naar archief overzicht