Kern ’75 actueel: Lijsttrekker en wethouderskandidaat Corné Machielsen stelt zich voor

7 maart 2022

Mijn naam is Corné Machielsen: positief ingestelde Gilzenaar, gedreven, wat kan wél, betrokken, natuurliefhebber zijn de kernwoorden die in mijn gedachte opkwamen toen hiernaar gevraagd werd. Als opleiding heb ik naast de LTS en de middelbare agrarische school ook de HBO-opleiding bestuur, beleid en management gevolgd. Momenteel ben ik werkzaam bij waterschap Brabantse Delta als senior gebiedsadviseur waarbij de werkzaamheden vooral bestaan uit het adviseren van het bestuur, het toetsen van ruimtelijke plannen en het initiëren van klimaatvriendelijke groen- en waterprojecten. De uitdaging voor mij zit ‘m in het mogelijk maken van dingen, daar krijg ik veel energie van. Dat doe ik bij mijn werkgever maar zeker ook bij Kern ’75. Als aanjager van projecten zoals Bisschop de Vetplein en park D’n Steenakker kan ik helemaal mijn ei kwijt. Mijn hobby’s zijn wandelen, recreatief fietsen, carnavalswagen bouwen en eigen groenten verbouwen. Dat laatste heb ik natuurlijk vanuit huis meegekregen op de tuinderij aan de Korte Hoogstraat/Bavelseweg.

Voor Kern ’75 ben ik al geruime tijd actief. Sinds 2012 zit ik in de gemeenteraad, maar ook daarvoor was ik al enkele jaren actief in commissies en sinds 2018 ben ik fractievoorzitter. Dat de leden van Kern ’75 het vertrouwen in mij hebben uitgesproken door mij aan te wijzen als lijsttrekker en wethouderskandidaat doet me goed. De rol van wethouder is een mooie ambitie die ik na wil streven en die past bij mijn achtergrond en ervaring. Natuurlijk hopen we dat de kiezers Kern ’75 hierin steunen.

Waar ik me voor in zal zetten is dat we kwaliteit van straten, stoepen en groen naar een hoger niveau gaan brengen. Dit niet alleen in de kernen, maar ook in het buitengebied. Ook het toevoegen van meer groen staat hoog op mijn agenda. Wat ook niet mag ontbreken is natuurlijk woningbouw en dan zeker ook in het goedkope segment voor de jeugd. Verder vind ik dat inwoners, verenigingen en bedrijven moeten kunnen vertrouwen op het eerlijke verhaal, ook als dat een keer een minder leuk bericht is.

Alvast bedankt voor uw steun aan Kern ’75.

Terug naar archief overzicht