Kern ’75 actueel: Politieke besluitvorming gaat gewoon door

5 april 2022

Coalitievorming of niet, de politieke activiteiten gaan gewoon door. Achter de schermen wordt momenteel druk gewerkt aan een coalitieprogramma door de partijen GGR, PvdA en Kern ’75. Die gesprekken verlopen constructief en in een goede sfeer. Natuurlijk zijn er punten waar we goed met elkaar in discussie gaan, maar dat hoort ook zo. We moeten weten wat we aan elkaar hebben in de komende jaren. Als alles volgens planning verloopt wordt het nieuwe college op 25 april geïnstalleerd.

Afgelopen week hebben we twee raadsvergaderingen gehad. De eerste was het afscheid van de raadsleden die niet in de nieuwe gemeenteraad terugkomen. Voor Kern ’75 was dit Martijn Bink die we hierbij nogmaals bedanken voor zijn inzet. De raadsvergadering een dag later was de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Voor Kern ‘75 zijn dat Ruud van Iersel, Corné Machielsen, Pieter van Laerhoven, Wim Broeders, William van Trier en Jerry Aarts. Daarnaast werden ook de commissieleden geïnstalleerd en voor Kern ’75 zijn dat Gonda Multem, Karin Ijtsma, Frank Sarton, Alex De Jong, Erhard Teunen en Chiel Cornelissen. Een goed en kundig team waar we trots op zijn. Voor de nieuwe raads- en commissieleden is een heel inwerkprogramma gemaakt waarbij ze wegwijs worden gemaakt in de nieuwe opzet van de debatten, kennismaking met de organisatie enz.

Binnenkort staan ook weer de commissievergaderingen op de agenda. We mogen dus meteen aan de slag, al is het niet een hele grote agenda. De belangrijkste punten zijn het bestemmingsplan voor Biestraat 3 waar een agrarisch bedrijf omgevormd wordt naar een recreatiebedrijf. Verder staat op de agenda een aanpassing van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en de verordeningen Nadeelcompensatie en Vergunningverlening, Handhaving en Toezicht.

Lijkt het je nu leuk om ook eens te kijken wat een lokale politieke partij zoal doet dan kun je ons benaderen via info@kern75.nl of ons natuurlijk gewoon aanspreken. Wij nodigen je graag voor een kennismakingsgesprek.

Terug naar archief overzicht