Kern ’75 actueel: Installatie nieuw college en raadsleden

8 mei 2022

De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest, de informateur heeft zijn werk gedaan en Groen Gilze en Rijen, PvdA en Kern ’75 zijn samen de uitdaging aangegaan om de komende vier jaar onze gemeente nog mooier te maken. Dat kunnen we niet alleen en we dagen dan ook de andere partijen, inwoners, bedrijven en verenigingen uit om mede invulling te geven aan het coalitieprogramma. Kern ’75 gaat graag het gesprek aan om ideeën te bespreken en richting uitvoering te brengen. Het coalitieprogramma straalt duurzaam, groen en sociaal uit en dat hebben we dan ook gekozen als titel.

Het bespreken van het coalitieprogramma en het installeren van de wethouders was afgelopen maandag 25 april. Na een goed debat over het coalitieprogramma zijn de drie nieuwe wethouders geïnstalleerd. Voor de PvdA is Marielle Doormalen de wethouder die voornamelijk het sociaal domein gaat doen. Daarnaast heeft Marielle kunst, cultuur en erfgoed, onderwijs en volksgezondheid in haar portefeuille. Voor Groen Gilze Rijen is Merijn Scheifes de wethouder. Merijn zijn portefeuille is op hooflijnen financiën, ABG, spoorzone, duurzaamheid, energietransitie, dienstverlening, werkgelegenheid en economie. Voor Kern ’75 is Corné Machielsen de wethouder. Corné zijn portefeuille is op hooflijnen Ruimtelijk Ordening, Verkeer en Vervoer, Openbare Ruimte, Groen, landschap, natuur, water, riolering en sport. Corné is ook de eerste locoburgemeester. De burgemeester heeft naast de bekende zaken in zijn portefeuille ook enkele extra onderwerpen gekregen en dat zijn: alles omtrent de vliegbasis, burgerparticipatie en toerisme en recreatie. Het zijn allemaal flinke portefeuilles, waar veel uitdagingen in zitten.

Niet alleen werden de wethouders geïnstalleerd, maar ook nieuwe raadsleden. Voor Kern ’75 is dit Frank Sarton uit Gilze omdat Corné zitting is gaan nemen in het college. Frank is een ervaren commissielid met een financiële achtergrond.

Het complete coalitieprogramma is terug te lezen op onze website.

Lijkt het je nu leuk om ook eens te kijken wat een lokale politieke partij zoal doet dan kun je ons benaderen via info@kern75.nl of ons natuurlijk gewoon aanspreken. Wij nodigen je graag voor een kennismakingsgesprek.

Kern ‘75

Terug naar archief overzicht