Kern ’75 actueel: Carrousel jaarstukken 2021 Gemeente Gilze en Rijen

3 juni 2022

(Foto: Gonda Multem – commissie middelen)

Maandag 23 mei was er gelegenheid om als fractie vragen te stellen over de jaarstukken 2021 van de gemeente. Kern ’75 maakte hiervan graag gebruik, omdat dit namelijk een mooie kans is om politiek te verbinden met de medewerkers van de ABG-organisatie die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het beleid.

Per beleidsterrein was er twintig minuten ingepland voor vragen over de opgenomen programmaverantwoording. Onze aandacht ging vooral uit naar de nog lopende projecten die door allerlei omstandigheden vertraging hebben opgelopen. We hebben hier kritische vragen over gesteld, maar vroegen vooral naar wat ervoor nodig is om deze projecten in de komende periode tot een succes te maken. De betrokken medewerkers vertelden enthousiast over hun beleidsterrein, over de afgeronde projecten, over de nog lopende projecten en over de uitdagingen waar zij met hun team voor staan.

Ondanks dat de vragen gebaseerd waren op de verantwoording in de jaarrekening 2021 en dus het afgelopen jaar, hebben we ook veel informatie opgehaald, dat ons helpt bij het opstellen van de perspectiefnota 2022. Daarnaast hebben we ervaren dat de medewerkers erg positief zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben om de projecten succesvol af te ronden.

Wij als Kern ’75 hebben deze avond ervaren als een heel informatieve avond over de programmaverantwoording en we hebben ons een goed beeld gevormd over de uitdagingen en kansen voor de komende periode.

Lijkt het je nu leuk om ook eens te kijken wat een lokale politieke partij zoal doet dan kun je ons benaderen via info@kern75.nl of ons natuurlijk gewoon aanspreken. Wij nodigen je graag voor een kennismakingsgesprek.

Terug naar archief overzicht