Kern ’75 actueel: Het nieuwe jaar is gestart

13 januari 2023

Het nieuwe jaar is gestart en als eerste wensen wij iedereen een fijn, gelukkig en gezond 2023 toe.

Het kerstreces zit erop en ook de politiek kan weer vol uit de startblokken. Vele avonden vergaderen hebben we voor de boeg. Maar niet alleen vergaderen, maar ook voor goede gesprekken met inwoners, organisaties en bedrijven maken we tijd. 2023 wordt weer een jaar met vele uitdagingen die we ook zeker niet allemaal zelf in de hand hebben. Wat de effecten zijn van de oorlog en de energiecrisis zijn onvoorspelbaar. Wel weten we dat alles duurder is geworden en dat merken we ook in gemeentelijke projecten. Dan hebben we het niet alleen over kosten van materiaal, maar ook van personeel. En eerlijkheidshalve moeten we dan ook meegeven dat die kosten uiteindelijk ook bij de inwoners terecht komen, maar zolang deze bijdragen om onze gemeente mooier te maken dan hebben we het er voor over. Wel zullen we hierin steeds een goede afweging maken.

Voor 2023 heeft Kern ’75 enkele speerpunten en enkele hiervan lichten we kort toe:
Woningbouw
Vele projecten lopen en komend jaar gaan ook nieuwe projecten starten waarbij starterswoningen, woningen voor ouderen, zorgwoningen en zorgen voor doorstroom in de woningmarkt prioriteit hebben.

Sporthallen
Zowel in Rijen als Gilze gaat in 2023 gestart worden met de bouw van sporthallen. In Rijen een hal op de plek waar de Margriethal stond en in Gilze op de plaats van Achter de Tuintjes.

Groen en onderhoud
Afgelopen jaar was het behelpen met het groenonderhoud nadat de aannemer ineens aangaf niet meer te komen. Met vallen en opstaan is onderhoud uitgevoerd. In 2023 hebben we een nieuwe aannemer voor het groenonderhoud. Ook willen we in 2023 extra groen toevoegen waar mogelijk en daar hebben we ideeën/wensen van inwoners voor nodig. Wie ideeën/wensen heeft kan zich melden via info@kern75.nl. Kern ’75 zal dan zorgen dat deze wensen bij het college gaan komen.

Lijkt het u leuk om mee te praten en/of actief te worden in de politiek? Kern ’75 nodigt u uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of onze fractieleden.

Terug naar archief overzicht