Kern ‘75 actueel: Opblaashal sporthal in Gilze en klavertje vier in Hulten

7 maart 2023

In dit nieuwsbericht geven we een vervolg aan de berichtgeving over Sporthal Achter de Tuintjes en komt de onthulling van het klavertje vier in Hulten aan de orde.

Opblaashal sporthal
Op woensdag 15 februari is met vele handen de opblaashal op Sportpark Nerhoven geplaatst. Hiermee realiseren we dat tijdens de sloop en nieuwbouw van de sporthal het sporten door kan gaan. Op maandag 13 februari zijn de gebruikers door de projectleider van de ABG-organisatie bijgepraat over de aanstaande verhuizing op 3 april. Vanaf die datum kan de opblaashal namelijk in gebruik worden genomen door alle gebruikers van sporthal Achter de Tuintjes, dit is dus inclusief groep 7 en 8 van beide basisscholen in Gilze. Deze hal beschikt ook over kleedruimtes en douches..
Het college heeft het definitief ontwerp van de nieuwe sporthal Achter de Tuintjes eind januari vastgesteld. Dit ontwerp kwam tot stand met medewerking van sportverenigingen, gebruikers van de sporthal, omwonenden en ervaringsdeskundigen op het gebied van inclusie. De gemeente gaat nu via een aanbesteding op zoek naar een aannemer om de oude sporthal te slopen en de nieuwe te bouwen.
De komende weken zal er nog volop gesport gaan worden aan de Kapitelstraat. Maar daarna, zal de hal die ruim 40 jaar in gebruik is geweest en waar vele inwoners van onze gemeente herinneringen aan hebben, definitief op slot gaan.

Klavertje Vier Hulten
Op donderdag 16 februari is het klavertje vier door onze eigen wethouder Corné Machielsen, samen met de belangenvereniging Hulten, onthuld op de Broekdijk/Rijksweg N282. Het klavertje vier verfraait de dorpsentree van Hulten. Voor de gemeente is dit een mooi moment geweest om iedereen te bedanken die de afgelopen jaren een inbreng heeft gehad of anderszins betrokken is geweest bij de herinrichting van Hulten. De werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van Hulten starten later dit jaar. De gemeente werkt hierbij nauw samen met de provincie, die eerst aan de slag gaat met het verleggen en verbreden van de N282.

William van Trier – Gemeenteraadslid Kern’ 75 info@kern75.nl

Terug naar archief overzicht