Kern ’75 actueel: Mooie projecten in Rijen

2 juli 2023

Als Kern ’75 zijn we ons bewust dat het soms lijkt/voelt dat de politiek wat verder van de inwoners is geraakt. Kern ’75 wil laten zien dat de lokale politiek er nog steeds toe doet en dat we samen met de collega’s politieke partijen volop investeren in onze dorpen voor onze inwoners. Graag nemen we u mee bij drie projecten in Rijen.

Sportzaal op oude Margriethal locatie:
Op dit moment wordt erop deze locatie een nieuwe sportvoorziening gerealiseerd. Deze sportzaal is van belang voor het bewegingsonderwijs van Basisschool de Vijf Eiken en Basisschool BVM. Daarnaast zal deze sportzaal ook ingezet worden voor onze binnensport verenigingen die graag willen trainen in Rijen op tijden tussen ca. 18.00 uur en 23.00 uur. Maar ook zal de accommodatie ingezet worden voor inwoners die graag willen bewegen met projecten van onze Buurtsportcoaches De verwachting is dat de sportzaal eind 2023 wordt opgeleverd. Op deze locatie worden ook 19 appartementen gerealiseerd.

Herinrichting Riekevoort/Mosselaar:
Inmiddels zijn deze twee straten opnieuw ingericht waarbij veel aandacht met de bewoners is besteed aan de herinrichting van passend groen in de wijk, klimaat adaptieve parkeervakken, nieuwe bestrating en het afkoppelen van hemelwater op het riool. Als Kern ’75 zijn we zeer enthousiast over het eindresultaat.

Het volgende deelproject 2 in Doornbos wordt op 6 juli 2023 behandeld in de gemeenteraad. Het uitvoeringskrediet voor deze herinricht van € 1.681.000,00 staat als hamerstuk op de agenda. Ook de Doornbos wordt voorzien van passend groen in de wijk, klimaat adaptieve parkeervakken, nieuwe bestrating, verbeteren van het trottoir en het afkoppelen van hemelwater op het riool.

Centrumplan Rijen:
Het wachten op de definitieve start van de bouw heeft ook in Rijen lang op zich laten wachten. Gelukkig zien we dat de vaart er goed inzit met betrekking tot de realisatie van de appartementen, Lidl winkelgedeelte en een horeca paviljoen. Ook het Wilhelminaplein wordt heringericht zodat we straks kunnen genieten van een mooi, duurzaam centrumgebied.

Ook in Gilze, Molenschot en Hulten zijn er mooie projecten, deze zullen we in toekomstige publicaties zeker benoemen.

Wil je meedoen en meepraten? Kern ’75 nodigt je uit om contact op te nemen via info@kern75.nl of via onze fractieleden.

Ruud van Iersel – Gemeenteraadslid Kern’75

Terug naar archief overzicht