Kern ’75 actueel: 2024 is weer uit de startblokken

11 januari 2024

Allereerst willen wij namens de fractie van Kern ’75 iedereen een positief en gezond 2024 toewensen. We hebben de afgelopen periode doorgebracht met familie en vrienden en zijn weer fris om zaken op te pakken voor onze mooie dorpen Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot.

Nieuwe aanwinsten bij Kern ‘75
In december 2023 mochten wij bij Kern ’75 drie nieuwe leden verwelkomen ter versterking van de raadscommissies. Coen van der Heijden uit Rijen, Miranda Uijens uit Hulten en Kayleigh olde Scheper uit Gilze gaan zich inzetten voor onze prachtige gemeente.

Projecten 2024
Kern ’75 is verheugd dat de gemeente Gilze en Rijen blijft investeren ten behoeve van onze inwoners. Enkele projecten die we in 2024 nauwlettend zullen volgen zijn:
De spoorzone in Rijen. In het eerste kwartaal van 2024 ontvangen we een update over de voortgang van dit project en wordt er beoordeeld of de gehele investering binnen het toegewezen budget past.

Daarnaast staat de duurzame sloop van sporthal Achter de Tuintjes in Gilze op de planning, wat tevens het startschot betekent voor de realisatie van een moderne sportaccommodatie in het dorp Gilze.
Voor Molenschot wordt het bestemmingsplan voor de bouw van maximaal 76 nieuwe huizen besproken in de gemeenteraad.
Ook op het gebied van nieuwbouwplannen zullen diverse bestemmingsplannen in de gemeenteraadsvergadering van februari 2024 worden besproken en ter stemming worden voorgelegd.

Voor de circa 400 medewerkers van ABG (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, en Gilze en Rijen) bespreken we verder de invulling van een nieuw centraal ABG-kantoor in het spoorzonegebied van Rijen. Daarnaast wordt de invulling van onze bestuurszetel in het gemeentehuis ter informatie aan ons voorgelegd.

In 2024 zullen ook projecten worden opgeleverd, waaronder de spooronderdoorgang van de Vijf Eikenweg (N631) en de voltooiing van de Sportzaal Sporterijen op de voormalige locatie van de Margriethal.

We mogen wel stellen dat we een dynamisch 2024 tegemoet mogen zien, en wij als Kern ’75 zijn met positieve energie uit de startblokken.

Lijkt het je ook leuk een bijdrage te leveren? Stuur een mail naar info@kern75.nl.

Terug naar archief overzicht