Kern’75 actueel: Gils men Durp!

27 mei 2024

Al ruim twee jaar ben ik één van de zes raadsleden namens Kern’75 in de gemeenteraad van Gilze en Rijen. Nog steeds blij met de vele stemmen en het vertrouwen wat ik van vele inwoners heb gekregen. In dit artikel blik ik terug op de afgelopen twee jaar.

Als actief lid in het verenigingsleven van Gilze ben ik trots op al die lokale initiatieven die er plaats vinden in onze gemeente. Het onlangs gehouden Mollebosfist is hier een mooi voorbeeld van. De vele vrijwilligers die al deze initiatieven mogelijk maken, zijn van enorm belang voor een leefbaar dorp. Ik zet mij dan ook in om initiatieven te steunen, te klankborden met vrijwilligers en ook de verbinding te leggen met de gemeentelijke organisatie. De vele uitdagingen waar verenigingen voor staan bespreek ik binnen onze fractie en waar nodig stel ik politieke vragen om hierdoor (snellere) voortgang te boeken.

De afgelopen twee jaar ben ik ook door vele inwoners aangesproken die wat kwijt willen over onze gemeente. Soms kan een luisterend oor genoeg zijn, maar ook met enige regelmaat is het nodig om verder op te schalen naar onze fractie of gemeentelijke organisatie. Ik neem ieder bericht serieus en zoek altijd naar een oplossing. Ik vind dit een belangrijke rol voor mij als raadslid. Doordat ik echt midden in de gemeenschap sta kan ik eenvoudig een brug slaan tussen inwoner, gemeente en politiek. Ik vind het mooi om daar helpend in te zijn.

Ik maak me hard voor de thema’s die bij vele inwoners leven. Een aantal voorbeelden, vanaf mijn start bij Kern’75 waar ik mij voor inzet, zijn de sporthal en blaashal in Gilze, de realisatie van de fietsverbinding tussen Gilze en Riel als het ondersteunen van initiatieven van burgers en verenigingen om de dorpen nog mooier te maken. Ook op vele andere dossiers ben ik actief. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet snel “opgeef” en er ook alles aan doe om doelen gerealiseerd te krijgen. Daar kun je dan ook nog steeds van op aan!

Maar is het altijd leuk?
Het eerlijke verhaal is dat ik dat zeker niet altijd vind. Ik kan ongelofelijk veel energie halen uit het werken met onze fractie, de contacten met de inwoners en de dossiers waarvoor ik mij hard maak.

Minder leuk is dat het soms lastig is uit te leggen aan de inwoners dat sommige prachtige initiatieven stagneren als gevolg van de beperkte ambtelijke capaciteit binnen bepaalde afdelingen bij de gemeente. Dit zorgt soms voor langere doorlooptijden en ook voor soms wat frustraties bij inwoners om zaken gerealiseerd te krijgen.

Daarnaast ervaar ik de sfeer in de gemeenteraad niet altijd als even positief. Het framen van nieuwsberichten in de lokale media door bepaalde politieke partijen ervaar ik als onnodig en oncollegiaal. Het correspondeert vaak niet met de werkelijkheid en is erg “op de man” gespeeld zonder de juiste feiten te benoemen.

Gelukkig gaan we als Kern’75 op volle toeren lekker door om onze ambities en doelen te realiseren. Ik blijf met veel inzet en passie mijn bijdragen leveren als raadslid namens Kern’75. Ik ben echt trots als ik door onze kernen loop of fiets hoe fijn het wonen en leven is in onze gemeente!

William van Trier
Raadslid Kern’75

Terug naar archief overzicht